avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchiriere furgoneta inmatriculata italia
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchiriere furgoneta inmatriculata italia

Salutare tuturor.
PROBLEMA:
Sunt cetatean roman rezident cu forme legale pe termen nelimitat in Italia , am un microbuz (3,5tone) propietate personala inmatriculat in Italia , de asemenea am in Romania un s.r.l. care are si transport marfa in obiectul de activitate . Vreau sa inchiriez pe termen lung , eu ,persoana fizica , microbuzul , in favoarea srl-ului meu si sa fac cu acesta transport marfa in Italia si Italia-Germania , ocazional daca "pica " ceva bine platit si Romania . Am oportunitatea de a transporta marfa pentru o firma care are sediu in Germania.
Nelamurile mele ar fi :
1. Poate SRL-ul sa inchirieze acest microbuz?
2. Care este forma legala pentru a putem inchiria microbuzul firmei?
3. Facturarea se face catre firma din Germania , se factureaza cu TVA?
4. Ce cheltuieli din Italia-Germania , pot deconta pe firma in cazul dat?(hotel,chirie apartament,telefon)
Multumesc anticipat tuturor care imi pot da lamuriri .
Cel mai recent răspuns: Bobby_it , utilizator 16:58, 4 Septembrie 2008
1da 2contract de transport auto international de marfuri avandca parti srl si tu ca persoana fizica [caraus]si ca obiect microbuzul
3da acolo e sediu nu?,cu TVA 4 masa si cazarea in cele mai multe cazuri ,te intelegi tu cu patronul;)
Multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde , dar mi se pare un pic gresit raspunsul .

2contract de transport auto international de marfuri


Contract de transport auto international de marfuri = Contract comercial incheiat intre expeditor si caraus, prin care acesta din urma se obliga fata de cel dintai, in schimbul unei taxe de transport, sa transporte anumite marfuri la destinatia stabilita si sa le elibereze la acea destinatie.

4 masa si cazarea in cele mai multe cazuri ,te intelegi tu cu patronul


:Dma asteapta vremuri bune!!!nu o sa fac deloc economii !!Plateste PATRONU' !!! :(:stunned: EU sunt patronul !!#-o
si cine vrei sa plateasca firma? nu sunt tot bani tai in ea deci tot tu platesti.in privinta contractului atunci sa folosim termenul contract de prestari servicii .
Nu te doare capul?
Sincer am ceva dureri de cap , dar nu de la acel zid , ci de la faptul ca nu gasesc legislatia lamuritoare la problemele mele .
Dar ... lasind ironia , tot nu sunt lamurit .
-Eu , persoana fizica , rezident in alt stat (Italia) , am voie sa inchiriez acest microbuz la un s.r.l. din romania?
-Inchiriind acest microbuz eu am un venit , trebuie platit impozit la acest venit ?
-Unde ar trebui platit acest impozit? In Ro sau IT?
-Microbuzul fiind inmatriculat in IT dar in folosinta unei S.c. romane care legi trebuie sa le respect?In IT se cere licenta de transort indiferent de tonaj in momentul cind faci transport pentru terti , pe cind in RO nu se trebuie licenta pina in 3,5 tone.
-"contract de prestari servicii " nu mi se adecvat , ar trebui sa fie ceva de genul locatie , comodat , cel putin asa cred eu.
-vis-a-vis de cheltuieli , ma intereseaza din punct de vedere legal , pot fi si unic asociat si angajatul(sofer) firmei in acelasi timp?Daca da ,atunci ,in calitate de salariat al s.r.l. eu sunt in deplasare 24din 24h,7din 7zile ,... ,am drept la diurna , sau cum descarc in contabilitate cheltuielile personale(masa,cazare,tel) si care sunt acestea?
-Daca eu pe firma cumpar o tona de cartofi din IT , nu platesc TVA la marfa cumparata ,nu este reciproca si in cazul transportului?
Multumesc anticipat tuturor care imi pot da lamuriri .
P.S. Am incercat sa cer consultatii platite la o firma de contabilitate , dar nu au fost in masura sa imi dea raspunsurile la toate nelamuririle motivind ca ESTE UN PIC MAI COMPLICAT, asa ca ... TRAIASCA FORUMURILE!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulație in italia cu masină înscrisă in românia Pachina Pachina Bună ziua.Am o firma de transport marfă in România si vreau să stiu dacă pot să-mi inchiriez microbuzul mie ca persoană fizică.Mentionez că microbuzul ... (vezi toată discuția)
Operatiune economica cu 4 informatiioperatiuni informatiioperatiuni Buna ziua, Avem urmatoarea situatie societate A (Romania) - producator societate B (Italia) care are reprezentant fiscal in Romania societate C ... (vezi toată discuția)
Transport in afara ue fifi58 fifi58 firma din RO platitor de tva cumpara marfa din UE de la o firma platitor de tva in tara sa si vinde marfa in afara UE la o firma neplatitor de tva . Marfa se ... (vezi toată discuția)