avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce risc sa mi se întâmple daca m-au prins băut la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce risc sa mi se întâmple daca m-au prins băut la volan

Ce risc sa mi se întâmple daca m-au prins băut la volan,si am avut o alcolemie de 0,55mg in aerul expirat,dețin permisul de doar 5 luni!!!
Buna seara,
Intrucat in sange este sigur peste 0,8, este situatie penala deci riscati PUSCARIA!
Art. 336 Cod Penal.
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Nu exista nici o sansa sa imi dea cu suspendare,si prin asta sa inteleg ca nu mai am nici o sansa sa imi iau permisul de conducere inapoi ?
Buna seara,
Angajati-va avocat.
Cat priveste carnetul ......
Eu am doar 19 ani am o soție și un copil chiar nu as vrea sa fac pușcărie și sa pierd ani din viata copilului meu,chiar nu e nimic de facut cel putin in legatura cu închisoarea??
Un raspuns va rog!!!

Alte discuții în legătură

Prins baut la volan Ionut47sam Ionut47sam Buna seara, am si eu o problema am facut un accident cu masina ,doar cu avarii Find baut mi-a fost retinut permisul de conducere la fiola mi-a esit 88 in ... (vezi toată discuția)
Baut, fara permis de conducere, tractor neinmatriculat avand atasata o caruta. consecinte? ContSters326208 ContSters326208 ce pedeapsa risca daca a fost prins de politia rutiera fara permis baut,cu tractorul neinmatriculat,avand atasata la el o caruta normal care nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)