avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unde pot modifica un titlu de proprietate gresit?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unde pot modifica un titlu de proprietate gresit?

Pe titlul de proprietate numele mamei decedate este scris gresit (este gresita o litera), dar certificatul de deces este corect. Unde ma pot duce ca sa scot un titlu corect? Ce acte imi mai trebuie?
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 21:45, 15 Martie 2020
La emitentul titlului de proprietate. Dacă titlul a fost emis prin hotărâre judecătorească și nu ați solicitat îndreptarea erorii materiale în 15 zile de la comunicare, trebuie să faceți o altă cerere la judecătorie (cerere în constatare) .
Autoritatea emitenta e cea abilitata sa procedeze la rectificarea erorii materiale survenite in titlul de proprietate.

Daca , in speta, titlul de proprietate este reprezentant de o hotarare civila, atunci eroare materiala se adreseaza instantei de judecata emitente.

Cererea de indreptate a erorii materiale este timbrata cu 20 lei.

La prefectura, daca este emis cf legii 18. prin primaria care vi l-a eliberat, Se depun actele din care rezulta numele corect. Puteti solicita si la OCPI care pastreaza cotoarele tuturor titlurilor emise. Daca este intabulat , si la Cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificarea titlului de proprietate Marciuc Liliana Marciuc Liliana Buna ziua. Titlul de Proprietate a fost emis cu erori de nume ale proprietarilor . Cum trebuie procedat pentru rectificarea Titlului de Proprietate ... (vezi toată discuția)
Publicarea anularii tp de catre primarie MiticaMustata MiticaMustata Buna ziua! Va rog sa-mi spuneți unde găsesc publicata de către primărie anularea unui titlu de proprietate. TP a fost eliberat greșit (în 1991) - ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate ADR_C ADR_C Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti daca se poate . Se considera greseala materiala transcrierea eronata a unei suprafete de teren in Titlul de Proprietate ... (vezi toată discuția)