avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Muncesc la negru?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Muncesc la negru?

Buna ziua, sunt angajat de aprox 5 luni in domeniul alimentatiei publice, iar recent am avut nevoie de un concediu medical. Am obtinut concediul, l-am inmanat contabilei, ca apoi sa mi se spuna va doar după 6 luni de munca se plătește concediul medical. In trecut mi s-a platit concediul medical dupa prima luna de munca. Se poate sa fiu angajat ilegal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 12 Martie 2020
Inainte de acest job ce ocupatie ati avut?
Trebuie sa aveti minim 6 luni lucrate, in afara de luna in care beneficiati de concediu, pentru a va putea fi platit acest concediu.
Trebuia sa aduceti adeverinta cu veniturile realizate in ultimele 12 lun9i anterioare datei angajarii la acest angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiere concediu medical MikZ MikZ Buna ziua! Sunt angajata de 5 luni la acest nou loc de munca si medicul de familie mi-a spus ca nu imi da concediu medical deoarece n-am cotizatia de 6 luni ( ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare concediu medical! bună ziua, dacă sunt angajat ... Dumitru67 Dumitru67 Stagiu de cotizare concediu medical! Bună ziua, dacă sunt angajat de pe 11 ianuarie 2023 și pe 14 iulie am avut o internare în spital, a fost îndeplinit ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la cm plătit Ferenczagnes Ferenczagnes Bună ziua Am apucat sa lucrez două zile la noul loc de muncă, a treia zi am ajuns de urgență la spital. Oare e normal să nu-mi plătească cm (vezi toată discuția)