avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară din indemnizație crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară din indemnizație crestere copil

Buna ziua! Acum 7 ani mia fost stabilită plata pensiei alimentare din salariul minim pe economie. Acum, a fost cerută în instanță majorarea pensiei alimentare, eu fiind în concediu de crestere copil, pentru al treilea copil, în cuantum de aproximativ 2500 lei. Se poate ca instanta sa stabileasca pensia din cuantumul indemnizației? Este legal ? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: 2020user2020 , utilizator 08:43, 15 Martie 2020
NU, nu poate să o stabilească din indemnizația pentru creșterea copilului.

Am inteles. Va multumesc mult!
Trebuie să depun o întâmpinare înainte de termenul de judecată cum ca sunt in concediu de crestere a copilului sau reiese din raportul ANAF ca acesti bani reprezintă indemnizația ccc?
jurist2020 a scris:

NU, nu poate să o stabilească din indemnizația pentru creșterea copilului.

Faceți întâmpinarea în termenul precizat în citație (25 de zile probabil, de la comunicarea acțiunii), în care precizați situația și depuneți dovada daptului că sunteți în c.c.c.! Nu vă lăsați pe seama rapoartelor ANAF, dovada trebuie să o depuneți dumneavoastră (copie după documente, pe care scrieți ”conform cu originalul” și semnați, pe fiecare pagină a copiei documentului).
Va multumesc inca o dată! Întâmpinarea trebuie depusă personal la respectiva instanță de judecată sau se poate trimite si prin posta de exemplu?

jurist2020 a scris:

Faceți întâmpinarea în termenul precizat în citație (25 de zile probabil, de la comunicarea acțiunii), în care precizați situația și depuneți dovada daptului că sunteți în c.c.c.! Nu vă lăsați pe seama rapoartelor ANAF, dovada trebuie să o depuneți dumneavoastră (copie după documente, pe care scrieți ”conform cu originalul” și semnați, pe fiecare pagină a copiei documentului).

Întâmpinarea o puteți trimite și prin poștă, în 2 exemplare semnate - 1 exemplar pentru instanță și 1 exemplar pentru cealaltă parte din proces. Păstrați 1 exemplar și pentru dumneavoastră. Vă recomand să o trimiteți prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire (în termenul precizat de instanță trebuie trimis plicul).

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara RaducuRaducu RaducuRaducu Buna ziua,ma puteti ajuta cu citeva detalii.Am un copil minor rezultat din concubinaj,am trait linga persoana respectiva timp de 7 ani,si dupa foarte multe ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si drept de vizita gabi.b gabi.b Ultima pensie alimentara a fost stabilita cand salariul minim pe economie era 670 lei. Fosta concubina a solicitat majorarea pensiei alimentare acum la ... (vezi toată discuția)