avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am titlu executoriu pe 100.000 de euro, dar datornicul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am titlu executoriu pe 100.000 de euro, dar datornicul a donat un imobil ca să scape de executare. Se poate ataca această donație?

Buna ziua !

Am titlu executoriu pe suma de 100.000 Euro pe care mi-o datoreaza o mama, din luna martie 2020. Aceasta mama, stiind ca voi avea castig de cauza, a donat fiului imobilul in care locuieste in luna decembrie 2019, cu renta viagera/uzufruct pentru ea. Exista posibilitatea de a ataca aceasta donatie ?
Va multumesc pentru raspuns. MB
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,
Da. Discutati cu un avocat.
Va multumesc.
Nu. Pentru ca un contract de rentă viageră este cu titlu oneros.
Practic se plătește prețul unui imobil sub forma unei rente lunare.
Nu este o liberalitate (donatie).
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2020
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
a donat fiului imobilul in care locuieste in luna decembrie 2019, cu renta viagera/uzufruct pentru ea
in realitate, nu stiti ce e. daca e donatie, da, aveti sanse sa revocati donatia.. daca e dat in schimbul unei rente, veti incasa dvs renta.. deci oricum ar fi.. puteti rezolva.
Va multumesc foarte mult pentru ca-mi dati o speranta. Este posibil sa se noteze urmarirea silita asupra dreptului de uzufruct viager al mamei in conditiile in care proprietatea apartine fiului ?

Alte discuții în legătură

Copia unui act de donatie atacata poate fi obtinuta de reclamant direct de la ocpi ? WA68 WA68 Buna ziua ! Am un titlu executoriu de 100.000 de Euro. Am dobandit de la OCPI datele de identificare ale Contractului de donatie, respectiv cartea funciara ... (vezi toată discuția)
Executarea silita asupra dreptului de uzufruct WA68 WA68 Am un proces de revocare a donatiei in care fiul a oferit drept de uzufruct viager mamei si uneia dintre surori, care imi sunt debitoare, Acestea, in ... (vezi toată discuția)
Donație cu renta viageră sau vânzare cu uzufruct viager Mirela_2013 Mirela_2013 Buna ziua! Mama ar vrea să îmi facă acte pe casa. Sora mea nu are pretenții întrucât ei i-a cumpărat garsoniera pe numele ei. Exista donație cu renta ... (vezi toată discuția)