avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita asupra dreptului de uzufruct
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita asupra dreptului de uzufruct

Am un proces de revocare a donatiei in care fiul a oferit drept de uzufruct viager mamei si uneia dintre surori, care imi sunt debitoare, Acestea, in prealabil, pentru a se sustrage platii si urmaririi silite, si-au donat imobilul fiului. Acest drept de uzufruct a fost notat deocamdata in CF in favoarea mea, in calitate de creditor, pentru recuperarea sumei de 100.000 de Euro. Executarea silita asupra dreptului de uzufruct viager/posibilitatea mea de a-mi recupera banii (in momentul in care se revoca donatia) mai are obiect daca beneficiarele renunta intre timp la acesta, respectiv datoria lor catre mine se transmite automat la posesorul proprietatii nude sau se stinge ? Pare-se ca fiul, pe de alta parte, pe tot parcursul actiunii pauliene, isi poate dona proprietatea altui frate, ceea ce m-ar determina sa incep o noua actiune de revocare a donatiei, cu costurile aferente. Cu alte cuvinte, mai am vreo sansa sa-mi recuperez vreodata creanta? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:07, 29 Mai 2020
Ati mai formulat intrebarea intr-o discutie, credeti ca o sa primiti si alte raspunsuri daca tot reveniti cu discutia?
Pentru o asa suma de recuperat eu as angaja un avocat care sa se ocupe de toate, sa mi explice toate implicatiile...nu as tot cere sfaturi pe net.
Daca deja aveti un avocat si nu stie raspunsurile la ceea ce intrebati aici, poate ar fi cazul sa cautati altul.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Nu am apreciat apostrofarea Dvs. Nu e vorba despre abilitatea unui avocat, ci despre legislatia care ii poate permite sa fie abil sau nu si pe care o poate cunoaste, cu toate posibilele sale combinatii, sau nu. Daca ma asigurati ca exista un mijloc legal prin care sa pot impiedica donarea donatiei la nesfarsit, in conditiile in care acum nu am putut nota decat dreptul de uzufruct si as dori sa preintampin o noua donatie, daca pot si in timp util (debitorul nu a primit inca actiunea de revocare a donatiei), va voi solicita Dvs. o consultatie pentru inceput, iar daca constat ca solutia Dvs este satisfacatoare si ca exista sanse mari de reusita, va voi angaja efectiv in acest caz.
1. Nu sunt avocat, jurist... nu am fost nici macar la un cors sustinut in cadrul Facultații de Drept asa ca... nu va pot ajuta cu o consultatie sau chiar reprezentare...
2. Consider, si asta personal, ca daca nu am primit raspuns la o intrebare in 24 de ore fie raspunsul poate fi prea "stufos" pentru a sta un avocat sa-mi raspunda "moka", fie pur si simplu nu doresc sa raspundă si atunci consult un avocat, doi, trei...care sa ma ajute sa i-au decizia cea mai buna si sa nu pierd ce ar trebui sa fie al meu.

Baftă!
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)
Am titlu executoriu pe 100.000 de euro, dar datornicul a donat un imobil ca să scape de executare. se poate ataca această donație? WA68 WA68 Buna ziua ! Am titlu executoriu pe suma de 100.000 Euro pe care mi-o datoreaza o mama, din luna martie 2020. Aceasta mama, stiind ca voi avea castig de ... (vezi toată discuția)
Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)