avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua, va rog frumos imi puteti spune ce trebuie sa fac daca azi am primit decizia de pensionare dar inca sunt angajata. E vorba de pensie ptr limita de varsta. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2020
Epigonii, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:28, 12 Martie 2020
De la data indeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sipana la data comunicarii deciziei de pensionare ati "muncit la negru", deoarece potrivit art.56 alin.1 lit.c C.mun., c.i.m. inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a condițiilor de pensionare la limita de varsta si nu la data comunicarii deciziei de pensionare.

In speta, va trebui sa discutati cu angajatorul despre situatia dvs ... mai ales ca sunt incalcate prevederile legale in materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare pensionar comoserv comoserv Salariatul aduce decizia de pensionare pentru limita de varsta. Doresc sa-l reangajez,trebuie sa-i incetez contractul si sa-i fac altul? Care este baza ... (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters48681 ContSters48681 Buna ziua. Am bagat dosarul de pensionare. Mai trebuie sa lucrez pana imi vine decizia sau nu e obligatoriu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit ... necula_calita necula_calita Buna ziua. Va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit decizia de pensionare la limita de varsta , am un termen in care sa anunt angajatorul de ... (vezi toată discuția)