avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Am moștenit un teren intravilan de la străbunici din partea mamei, problema este ca nu sa făcut nici o succesiune. Străbunici sunt morți la fel și bunicii la fel și mama . Ce trebuie sa fac?! Menționez ca suntem trei frați moștenitorii dar doi dintre noi renunța la acest teren. Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:48, 13 Martie 2020
Mergeți la un notar și discutați despre ce acte aveti nevoie pt a dezbate succesiunea .Daca mai amanati mult e posibil sa lăsați nepoților problema pt a fi rezolvată.
Buna seara,
Daca va intelegeti TOTI (adica si dumneavoastra fratii dar si unchii si matusile, restul copiilor si nepotilor acelor strabunici), mergeti la notar.
Daca nu va intelegeti atunci mergeti in instanta.
Daca e sa mergeti in instanta angajati-va avocat.

Buna ziua!
Nu exista mătuși , unchi, verișori . Sunt doar eu care vreau acest teren pentru ca frății mei renunța .
Întrebarea este câte succesiuni trebuie sa fac??
Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2020
gi-jane2, moderator
Toate.
Strabunici, bunici, părinți

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)
Calitatea de mostenitori. cristinaivana cristinaivana Buna ziua, Va rog din suflet sa ma ajutati cu niste raspunsuri! 1. Care este calea cea mai rapida, si economica pt a demostra calitatea de mostenitor ... (vezi toată discuția)