avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Zile libere pt angajati- supraveghere copii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Zile libere pt angajati- supraveghere copii

Buna,
Am cateva intrebari:
1. De cand se va putea aplica facilitatea cu privire la zilele libere pentru angajati pentru supraveghere copii pe perioada suspendarii cursurilor? Doar dupa publicarea in Monitorul oficial?
2. Care e metodologia clara de calcul a veniturilor angajatilor pentru zilele libere?
3.Care e modalitatea de impozitare a respectivelor venituri?
4. Putem considera ca perioada maxima de acordare e cea aferenta suspendarii cursurilor sau mai e necesara vreo comunicare suplimentara din partea Guvernului in acest sens?
5. Care e procedura de decontare intre angajatori si stat? Cum ne recuperam sumele acordate angajatilor?
6. Vor aparea si Norme Metodologice? Aplicarea legii se va putea face doar dupa aparitia acestor Norme Metodologice?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 14:12, 13 Martie 2020
1. Da, dacă în lege nu se prevede un alt termen (deși nu cred).
2. - 3. Codul fiscal și Normele de aplicare, dacă nu va exista o lege specială care să deroge de la aceste acte normative.
4. E necesară H.G. care prelungește perioada respectivă, dacă angajatorul nu vă trimite în șomaj tehnic ulterior acestei perioade.
5. Legea urmează să stabilească
6. Depinde ce va spune Legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar somaj ika ika Buna ziua tuturor, Sper sa nu va plictisesc cu intrebarile mele , dar nu vad unde as putea gasi raspunsurile la problemele mele. Este obligatoriu ca ... (vezi toată discuția)
Anexa 9 pentru dosar somaj??? Badea Mihaela Badea Mihaela Buna ziua, Astazi am fost la ITM si mi-am ricicat Carnetul de Munca. Luni voi merge sa depun actele pentru somaj, insa o persoana cu care am vb. la ITM mi-a ... (vezi toată discuția)
Legea nr 126/2014 se aplica in lipsa publicarii normelor de aplicare? Agnes2015 Agnes2015 Se suspenda sau NU plata indemnizatiei pentru cresterea copilului in cazul in care persoana indreptatita realizeaza venituri supuse impozitului, prin ... (vezi toată discuția)