avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata obligat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata obligat

Buna seara , am si eu o intrebare daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns .
Lucrez in domeniu hotelier iar cu acest virus turismul este la pamant, angajatorul ne obliga sa luam 5 zile fara plata pana se reglementeaza situatia, ce inseamna asta ?
Imi desface contractul de munca ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:25, 14 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acordarea CFP se poate face la initiativa fiecareia dintre parti si nu prin obligarea uneia ..
Ati semnat o astfel de solicitare nelegala?

In practica, CFP se acorda la solicitarea angajatului si nicidecum nu poate fi impus de catre angajator... daca nu are de munca, angajatorul are posibilitatea de a va trimite in "somaj tehnic".

Art. 52 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
......
c) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
....
(3) In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii concediu fara plata de catre angajator gabisim gabisim Buna seara am o fica studenta si e angajata cu 4 ore (angajata de 4 luni). In situatia de fata cu Virusul Covit19 Angajatorul ia anuntat cai va trimite in ... (vezi toată discuția)
Zile fara plata florentina.sorescu@yahoo.ro florentina.sorescu@yahoo.ro Buna ziua,lucrez la o fabrica de textile si mi s-a adus la cunostinta faptul ca trebuie sa - mi iau 5 zile fara plata pe fiecare luna deoarece s-a micsorat ... (vezi toată discuția)
Concediu fără plată Tzitzilica Tzitzilica Magazinul unde lucram a hotărât să închidă magazinul după o zi pe alta , Motivul fiind Cov 19 ,și să facem noi cererea de concediu fără plată,că ... (vezi toată discuția)