avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmostenire abuziva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmostenire abuziva

Ce se inatmpla in cazul unei dezmosteniri abuzive,pe baza unei declaratii false, data la politia locala de mama naturala ,respectiv "PROBLEME PSIHICE"(cu majuscule)-de care nu am fost instiintata la timp,si lipsita si de dreptul la replica,si de cel la auto-aparare,in urma acestei declaratii "calomnioase" si fara argumentatie scrisa,si fara posibilitati financiare de combatere intr-o instanta-aplicate se pare mie,ca "o corectie" a d-ei,a fratelui,a familiei,si a catorva vecini binevoitori sa imi decline "nebunia ",vizibil-public, insotita si de alte denigrari grosolane mincinoase-colective, in urma unei plangeri pentru abuzuri in familie,(cu o declaratie impotriva fratelui foarte agresiv) avand ca scop-interes-finalitate, imputernicirea ca actual/viitor proprietar proprietar, pe intreaga proprietate,printr-o intabulare sistematica(sau definitiva cu titlu de proprietar de drept ),inclusiv pe 1/2 din casa parinteasca ,de care(confortata si intretinuta fizic de mine),in calitate de sora naturala, ar fi trebuit sa tina cont,si sa-mi fie luat in calcul, ca un drept firesc,de ambii parinti inca in viata, si dreptul meu la mostenire ,la vremea inevitabilei succesiuni naturale,ca in orice familie...si cu doi copii,si sub nici o forma ca "indezirabila", sau sub tutela binevoitoare a fratelui,si grija pentru batranetea mea ,pana ... ?!
Cel mai recent răspuns: chalout , utilizator 05:55, 23 Aprilie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
de ambii parinti inca in viata

linistiti-va, nu e vorba de nicio mostenire sau dezmostenire, cat parintii dvs sunt in viata.
Sunt bunurile lor si fac ce vor cu ele daca ei au muncit pentru ele. Dupa ce nu vor mai fi, atunci se pune problema unei mosteniri si atunci vedeti ce au instrainat cui, ce acte s-au facut si daca e cazul, le puteti ataca.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Modul în care ati formulat intrebarea spune multe unui ochi avizat.Stati liniștită nu va dezmosteneste nimeni cu o declarație la poliție.Important e să aveti grija de sănătatea dvs.
Va multumesc!
Nu ati inteles intrebarea.Eu va multumesc oricum pentru sfatul bun si pentru buna-intentie(d-le/dna) gi-jane2.Ati inserat si o "conditie macabra",pe care eu am incercat sa o "nuantez" altfel,decat rostirea-scrisa.Si nu din lipsa de discernamant sau "grevata" de vreo "neliniste" de "tip anxios"!Si oricat de neplacut vi se pare raspunsul meu,raman in continuare,de principiu, moral ,etic si religios,ca parintii copiiilor lor,si ai tuturor copiiilor
lumii,,oricat de mult ar munci in viata,o fac( dintr-un
principu de viata sanatos si moral)in prima instanta, pentru copiii d-lor.In principu...de batranete si de trecerea "doncolo",nu e nimeni scutit....
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2020
chalout, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Părinți nu au nici o obligație să lase ceva moștenire copiilor când vor pleca din această lume. Au dreptul legal să vândă tot ce au, cât sunt în viață.

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor ContSters330490 ContSters330490 Buna ziua! Revin pe forum cu o noua problema la care as dori un raspuns. Frate decedat cu ani in urma, minor ramas cu mama. Mama s-a recasatorit, are un al ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.se da următoarea situație.suntem 2 frați, mama ... Maryyyy121212 Maryyyy121212 Bună ziua.Se da următoarea situație.Suntem 2 frați, mama este în viață iar tatăl meu a murit.Acum fratele meu o tot constrânge pe mama să îi facă ... (vezi toată discuția)
Vânzare moștenire fără acordul copiilor yoyosen yoyosen Mama mea a primit prin moștenire o casă și o bucată de teren de la mama ei...(bunica mea).După decesul bunicii mama a hotărăt să o ... (vezi toată discuția)