avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare moștenire fără acordul copiilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare moștenire fără acordul copiilor

Mama mea a primit prin moștenire o casă și o bucată de teren de la mama ei...(bunica mea).După decesul bunicii mama a hotărăt să o vandă...Întrebare:poate să facă acest lucru fără acordul meu și a fratelui..????
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:55, 25 Ianuarie 2023
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Bineinteles ca poate sa vanda.
Este proprietatea ei. Dvs si fratele dvs. nu aveti calitatea de succesori ai bunicii.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama dv detine calitatea de proprietar si are dreptul sa dispuna de bunuri dupa propriul interes ,inclusiv sa le instraineze
Nu este necesar acordul dv
13 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate.
În ce calitate să vă ceară acordul?
Copiii nu au nici un drept asupra bunurilor părinților lor. Au drept de moștenire. Dar nu se poate vorbi despre moștenirea unei persoane (mama dvs., în speță) care nu a murit încă.
Moștenirea se deschide prin moarte.
Mama dvs., atâta timp cât trăiește, poate să facă ce vrea cu bunurile pe care le are. Nu este nimeni obligat să lase moștenire.

Sigur, pentru liniștea în familie, este preferabil să te sfătuiești cu cei de prin preajmă. Dar nu există vreo obligație de a vă cere acordul.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2023
romascanu, moderator
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copiii nu au incotro si trebuie sa astepte linistiti trecerea in nefiinta a mamei, moment in care vor mosteni .....soldul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea a primit prin moștenire o casă și o bucată de teren ... yoyosen yoyosen Mama mea a primit prin moștenire o casă și o bucată de teren de la mama ei...(bunica mea).După decesul bunicii mama a hotărăt să o ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire petean petean incerc sa deslusesc itele incurcate ale unei actiuni urite ale unei surori in anul 1989 mama a ramas vaduva in urma casatoriei are doua fete si un baiat din ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare? maggia87 maggia87 Buna ziua! Numele meu este Maria si am 22 de ani. Am si eu o nelamurire in privinta unei case a bunicilor mei. Bunicii mei au 3 copii. Din pacate bunicul a ... (vezi toată discuția)