avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrare in ccc2 din ccc1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrare in ccc2 din ccc1

Bună ziua,

Pe data de 29 noiembrie am nascut al doilea copil, iar pe 30 decembrie primul copil a împlinit 2 ani.

Pe data de 6 decembrie am dus dosarele cu toate actele, inclusiv prelungirea de la serviciu pt alocații, suprapunere si indemnizație.
Pentru dosarul pt indemnizație la primărie insistau sa il depunem in ianuarie după ce împlinea primul 2 ani. Pana la urma le-au oprit pe toate dar nu am primit nimic, nr de înregistrare.
In luna ianuarie am primit indemnizația (cat primeam de obicei) plus o alocație pt copilul care împlinise 2 ani deci aprox 150 ron.
In luna februarie am primit suprapunerea si alocații.
In luna martie am primit mai puțin decât 2 indemnizații și alocația celor 2 copii.
Ajpis a zis ca diferenta este pentru ca dosarul pt indemnizație a fost depus pe data de 6 ianuarie si ca ar fi trebuit sa fie depus pana pe 30 decembrie când a împlinit primul 2 ani.
De la primărie, ca ei depun dosarele in luna următoare pana pe 5, dar 6 a fost luni. Au avut multe dosare in decembrie si primul dosar cu suprapunere si alocație a fost însă depus pe 12 dec.

As vrea sa știu cum trebuia făcut si daca mai pot face ceva pentru diferenta de bani.

Mi s-a tot spus de luna tatălui (nu de la primărie ori ajpis). Trebuia sa ia si sotul o luna?

Menționez ca eu am fost personal la primărie si am intrebat cu câteva luni înainte de a naște cum trebuie sa procedez. De asemenea am si sunat la ajpis. Am dus dosarele cât de repede a fost posibil.

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Alocatie copii andreeeeea123 andreeeeea123 Buna dimineata! Am un copil de 2 ani si o luna. Cand fata a implinit 1 an si 7 luni eu m am intors la serviciu si am primit stimulentul de insertie. M am ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat cristina89ionela cristina89ionela Bună ziua! Nu știu exact unde sa mă adresez așa ca încep cu dvs, în speranța de a primi un răspuns. Sunt mama unui băiețel în vârstă de 1 ... (vezi toată discuția)
" cerere speciala" suprapunere indemnizatie crestere copil Todosia I Todosia I Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie pentru care va solicit sprijinul: primul copil nascut in 12.01.2017, al doilea nascut in 06.09.2018 ar trebui sa ... (vezi toată discuția)