avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de stat

Bună ziua! Nu știu exact unde sa mă adresez așa ca încep cu dvs, în speranța de a primi un răspuns.
Sunt mama unui băiețel în vârstă de 1 an și 10 luni. Va scriu în legătură cu acordarea alocației de stat a copilului în vârstă de pana la 2 ani.
În data de 2 octombrie 2015 am depus la serviciul social al primăriei Eforie dosar pentru acordarea alocației de stat și dosar pentru indemnizatia de creștere a copilului în vârstă de pana la 2 ani. Indemnizatia de creștere am primit-o pana pe 17.05.2017 când mi-am reluat activitatea, însă alocatia de stat nu. Eu neștiind ca nu beneficiez de aceasta pentru ca nu am fost anuntata si am aflat abia cand am depus dosar pentru acordarea Stimulentului de inserție săptămână trecuta. Când am întrebat la biroul pentru alocații de stat mi s'a spus faptul ca dosarul a fost respins de AJPIS Constanta,deoarece după CNP figuram ca persoana la AJPIS Tulcea, de unde am primit alocatia de stat cât timp am fost eleva. Dosarul a fost transferat de la AJPIS Tulcea către AJPIS Constanța în data de 13.10.2015. Eu in data de 14.10.2015 figuram deja ca persoana la AJPIS Constanta, deoarece cei de la biroul pentru acordarea indemnizație au redactat decizia de acordare a acesteia cu data de 14.10.2015. Insa cei de la biroul pentru alocatii au făcut adresa către primaria Eforie în data de 26.10.2015 privind respingerea dosarului și motivul acesteia" figurează ca persoana activa la AJPIS Tulcea", ne mai verificând în perioada 13.10.2015-26.10.2015 baza de date. Cei de la primăria Eforie au făcut, după spusele lor, adresa către mine, dar eu nu am primit nimic si toată treaba a rămas pe undeva....
Am încercat la cei de la AJPIS Constanța sa găsească dumnealor o soluție pentru recuperarea banutilor întregii perioade în care nu am beneficiat de alocatia de stat, însă în zadar, aceștia sugerandu-mi sa fac alt dosar de alocatie pentru a primi doar 12 luni anterioare depunerii cererii și trimitandu-mă de la o instituție la alta, de la o ușă la alta.
Va rog sa îmi spuneți dvs care este soluția optima pentru aceasta greșeală a cuiva și cum pot recupera dreptul copilul la alocație din luna imediat următoare nașterii acestuia.
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie MariusLo MariusLo Bunadimineatza ! Vroiam sa stiu daca este posibil ca alocatia ficei mele sa fie bagata in indemnizatia pe care o iau timp de 2 ani de zile? Dosarul pt ... (vezi toată discuția)
Intrare in ccc2 din ccc1 Ralukrk Ralukrk Bună ziua, Pe data de 29 noiembrie am nascut al doilea copil, iar pe 30 decembrie primul copil a împlinit 2 ani. Pe data de 6 decembrie am dus ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil justitiabilul justitiabilul Buna ziua, am o intrebare privind data de cand se acorda acest drept: Copilul este nascut pe data de 1 mai. In jur de 15-16 mai am inaintat actele la ... (vezi toată discuția)