avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Bunadimineatza ! Vroiam sa stiu daca este posibil ca alocatia ficei mele sa fie bagata in indemnizatia pe care o iau timp de 2 ani de zile? Dosarul pt cresterea copilului a fost facuta pe numele meu,pt ca eu sunt cel care iau indemnizatia,tatal. In schimb dosarul pt alocatia ficei noastre a fost facut pe numele sotiei mele. Mai avem 2 copii si alocatile de stat sunt tot pe numele sotiei mele. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:18, 12 Octombrie 2015
1. Inseamna ca primiti alocatia de stat pentru ultimul copil impreuna cu indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Nu vad ce va deranjeaza ca le primiti dvs. pe amandoua.
MariusLo a scris:

Bunadimineatza ! Vroiam sa stiu daca este posibil ca alocatia ficei mele sa fie bagata in indemnizatia pe care o iau timp de 2 ani de zile? ...


Da, este posibil acest lucru .
In acest caz , se va depune la AJPIS o cerere prin care se solicita schimbarea titularului alocatiei de stat, situatie in care mama copilului va trebui sa dea o declaratie ca este de acord ca dvs sa primiti alocatia de stat pentru copil.
Alocatia fetitei a fost facuta pe numele sotiei,de ce sa vina pe numele meu,ce nu ati inteles?
In mesajul anterior , v-am explicat ca se poate solicita AJPIS-ului schimbarea titularului alocatiei de stat , de pe numele sotiei sa vina pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia de stat cristina89ionela cristina89ionela Bună ziua! Nu știu exact unde sa mă adresez așa ca încep cu dvs, în speranța de a primi un răspuns. Sunt mama unui băiețel în vârstă de 1 ... (vezi toată discuția)
Schimbarea titularului de alocatie Eumiria Eumiria Aș dori să schimb titularul alocației copilului meu deoarece nu mai dau de fostul concubin nu am fost căsătoriți și aș vrea să știu dacă am nevoie ... (vezi toată discuția)
Intrare in ccc2 din ccc1 Ralukrk Ralukrk Bună ziua, Pe data de 29 noiembrie am nascut al doilea copil, iar pe 30 decembrie primul copil a împlinit 2 ani. Pe data de 6 decembrie am dus ... (vezi toată discuția)