avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela totala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela totala

as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la politie,el avand un termen pt a plati.Nu se intereseaza de copil deloc. As vrea sa am tutela totala a copilului.
Cel mai recent răspuns: ralu_2008 , utilizator 09:43, 28 Decembrie 2009
Daca tatal este apt de munca asta nu inseamna ca poate obtine salariul minim pe economie si ca este de rea credinta , deoarece munca fortata este interzisa si nu se poate considera ca se sustrage de la plata pensiei de intretinere pentru ca nu are venituri .

De platit o sa plateasca , dar o sa plateasca atunci cand va avea banii respectivi .

:offtopic: Ce facem cu mamele care scot copii pe banda rulanta asteptand sa traiasca din pensia alimentara ?!

Nu trebuie sa uitam ca un copil are si mama si tata iar avortul este la liber fiind disponibiule pentru oricine .

Pensie de intretinere calculata pentru salariul minim pe economie este o suma insignifianta , asa ca mama trebuia sa se gandeasca inainte sa dea nastere unui copil .
@romania inedit: Si ce trebuie facut cu acei copii? Sa nu li se mai dea de mancare? Sa avem pardon....ei nu s-au cerut sa fie nascuti si la conceperea unui copil participa 2 persoane : o femei si un barbat. Asa ca tatal, trebuie sa fie barbat si in continuare si sa-si asume responsabilitatile.
Si nu mai aruncati cu noroi in femeile care dau nastere de copiii...
Eu nu am aruncat cu noroi , din simplu motiv ca la mine e zapada ! :)

Discutia a pornit de la faptul ca eu cred ca daca tatal copilului este apt de munca dar nu obtine venituri fiscale , nu este de rea credinta si nu se face vinovat de infractiunea de abandon de familie , asa cum este ea definita de articolul 305 din Codul Penal inca in vigoare .

Nu trebuie sa se supere utilizatoarea pe mine , dar legea este lege pentru toti , iar instantele de judecata considera ca infractiunea de abandon de familie este savarsita numai daca tatal obtine venituri .
Din nou ne lovim de aplicarea neunitara a legii pe teritoriul Romaniei.
Ce se intampla cand tatal "munceste la negru"? Legal el nu realizeaza venituri....dar in realitate el realizeaza venituri. Neplata pensiei de intretinere este facuta cu rea credinta in acest caz?
Eu inca nu am vazut persoana apta de munca (si ma refer in principal la barbati) care sa nu realizeze venituri .....
In mod foarte clar,rezulta ca minorul v-a fost incredintat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si ca Parchetul efectueaza cercetari sub aspectul prev.de art.305 c.pen.
1.Intereseul minorului este ca tatal,chiar daca ocazional sa ii plateasca pensie de intretinere,pensia fiind un beneficiu al minorului care nu poate fi negociat.Poate ulterior va gasi un loc de munca si va plati pensia in mod regulat.
2.Tutela totala nu exista in asemenea cazuri.
3.Atata timp cat un parinte nu este decazut prin drepturi printr-o hotarere judecatoreasca definitiva nu i se pot intezice legaturile cu minorului.
4.Indiferent de relatiile dvs.cu tatal copilului ,copilul trebuie sa aiba un tata.Mai tarziu copilul se va"pronunta" cine i-a fost "mai mama" si cine i-a fost" mai tata"
5.Relatiile dintre adulti nu trebuie sa impieteze asupra cresterii si educarii copilului

Alte discuții în legătură

Obligatiile tatalui pana la divort nikita 27 nikita 27 buna ziua.am un baiat de 1 an si mam despartit de sot de 2 luni.nu a mai venit la el de 1 luna jumate si nici nu ia mai trimis nici un ban.1- ce obligati are ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neachitata - posibilitate schimbare domiciliu minor cmarian90 cmarian90 Buna ziua, Sora mea a avut un divort cu minori, a divortat in februarie 2012, copilul a ramas la tatal lui, trebuie sa plateasca 25% din venitul ... (vezi toată discuția)