avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu ramase ( Urgent! )
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu ramase ( Urgent! )

Buna ziua,

sunt in urmatoarea situatie si incerc sa aflu cat mai repede posibil raspunsul si ca urmare am apalat la acest forum :

am lucrat ca programator la o firma din 1.01.2005 pana la 15.05.2006 dupa care m-am mutat la o alta firma. Doresc sa stiu cate zile de concediu mai am de luat la noua firma si dupa cat timp de la angajare ..avand in vedere ca la vechea firma nu am luat nici o zi de concediu pe 2006 dar am fost platit pentru zilele de concediu care mi se cuveneau legal ptr lunile muncite.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Miruna SRU , utilizator 11:51, 29 Iunie 2006
Beneficiezi de restul zilelor de concediu pt 2006 scazand din 24,daca ai mai mult de un an vechime in cartea de munca sau din 20 ,daca te afli in primul an de la angajare(vechime totala,nu vechime la locul de munca) ,zilele pe care ti le-a platit primul angajator (nr. de zile de mai sus este prevazut de C.C.M. la nivel national,s-ar putea sa beneficiezi de mai multe zile potrivit contractului individual de munca sau C.C.M. aplicabil).
Poti solicita zilele ramase de efectuat pt 2006 fara a trece un termen de la data noii angajari,probabil ca nu vei solicita in prima saptamana....
Va multumesc ptr raspunsuri dar mai am cateva nelamuriri:

1. La noul angajator am in contractul de munca 20 de zile de concediu iar la vechiul aveam 22 ...din cate zile scad?
2. Tot ce mi-ati spus dvs unde gasesc in Codul Muncii ca as vrea sa-i dovedesc ca angajatorul vrea sa-imi dea o sapt concediu pe anul asta ca cica normal ar trebui sa iau dupa un an concediu. Va rog sa-mi dati ca link o lege sau in Codul Muncii care demonstreaza cele spuse de dvs .. Va multumesc mult!

PS: Mentionez ca nu am carte de munca ci la ITM se afla contractele de munca
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2006
diablo, utilizator
Si inca ceva.. eu parca pot sa iau concediu la noul angajator in masura lunilor muncite la el adika daca sunt de 2 luni ..nu cred ca poate sa-mi dea legal 5 zile libere...ci 1.75zile / luna muncita adika 3.50 zile
de ce se scade din 24 de zile? are sub 18 ani?
1. Concediul minim e de 21 de zile conf. Contractului de munca la nivel national ( 20 doar pt cei in primul an de munca)
2. Prevederea conf. careia se poate lua concediu doar dupa 11 luni de la angajarae a fost abrogata.
3. Ai dreptul la fractiunea de concediu aferenta lunilor pe care le vei lucra la noul angajator pana la sfarsitul anului. Nu am vazut data angajarii dar daca este 15.05 ai dreptul la 12 zile de concediu pentru anul 2006 ( 21/12 x 7 = 1,75 x 7= 12,25)
Vezi art. 139 - 148 Codul Muncii si CCM la nivel national
La angajatorul tau e ori rea credinta ori rea stiinta.

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna marleen7019 marleen7019 Buna ziua, Am 10 ani vechime in munca, lucrez la un Dispecerat sisteme alarma, si as dori sa stiu la cate zile pe an am dreptul pentru CONCEDIUL de ODIHNA, ... (vezi toată discuția)
Concediu marinica71 marinica71 la cate zile de concediu am dreptul daca am 17 ani vechime? (vezi toată discuția)
Am dreptul la concediu in primul an de munca? nicolaem nicolaem buna, sunt proastpat angajat la o firma (de 2 luni) as dori sa aflu in ce modalitata pot sa imi iau cateva zile libere, eventual concediu. exista o regula ... (vezi toată discuția)