avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract vanzare cumparare

acum 6 luni am cumparat o casa cu acte notariale cu extras de carte funciara curat am intabulat nu am avut nicio problema dupa 3 luni am vandut imobilul nici clientul meu nu a avut probleme a intabulat cu extras de carte funciara curat in schimb acum am aflat acum ca persoana dela care am cumparat eu avea o datorie de 8500EUR la o alta persoana cu contract de imprumut la notar pe bunul mobile si immobile prezente si vitoare eu si persoana de la care am cumparat imobilul am fost dati in judecata de catre detinatorul contractului de imprumut cerand anularea contractului intre mine si cel de la care am cumparat zicand ca vanzarea a fost facuta fictiv ca sa nus mai poata recupera bani acum si cel de la care am cumparat sustine ca mia vanduto fictiv. Ce se poate intampla eu am cumparat corect cu acte cu intabulare cadastru si am si vanduto
Cel mai recent răspuns: Stefan adrian , utilizator 20:44, 10 Decembrie 2009
Da, creditorului ii este recunoscut drerptul de a ataca actele facute in frauda sa , pe calea actiunii revocatorii. Este vorba despre un creditor chirografar, adica cel care are un drept de gaj general asupra bunurilor debitorului.In aceasta situatie, prin anularea actului principal , se va anula si actul subsecvent. Dvs. va trebui sa ii achitati banii clientului dvs. iar suma pe care ati platit-o dvs. ca pret al imobilului achizitionat, o veti putea recupera de la vanzatorul dvs. , pe calea actiunii in regres.
Asa vad eu lucruile. Poate insa alte opinii va vor ajuta mai mult. Succes.
dar ieu sint cumparator de buna credinta casa nu a fost ipotecata
Oricum, actiunea revocatorie are, in general, caracter subsidiar, deoarece este introdusa numai in cazul in care celelelalte mijloace de realizare a creantei nu au fost eficiente.Trebuie deasemenea stiut daca actul intre reclamant si debitorul sau a fost incheiat inainte de vanzarea imobiluli catre dvs. deoarece daca a fost incheiat dupa, acest imobil nu se mai afla in patrimoniul sau si ca atare nu mai poate fi urmarit.
Teoretic, daca ati fost un cumparator de buna credinta, si veti dovedi acest lucru, nu va fi posibila revocarea actului , nici intre dvs. si debitor si nici actul subsecvent.
contractrul de imprumut a fost facut inainte cum pot sa demostrez eu am doar cumparat legal si atata tot nu am avut nicio piedica in orce contract de vanzare cumparare scrie ca vanzatorul exsonereaza pe cumparator impotriva oricarui evictiuni totale sau partiale comform articolului 1337
Nu dvs. sunteti cel care trebuie sa dovedeasca, ci aceia care sustin ca ati fost de rea credinta si ati participat la fraudarea creditorului. Trebuie dovedita reaua credinta. Totusi, ar fi bine sa aveti si un avocat in acest proces pentru a va asigura ca nu veti pierde.

Alte discuții în legătură

Bunuri afectate de potentiala executare silita gilu1769 gilu1769 Buna ziua. In urma cu 3 ani am contractat un credit ipotecar prin care mi-am achizitionat un apartament in Bucuresti. Pe acest apartament, creditorul bancar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.as vrea sa va adresez 2 intrebari: 1.in cazul in care ... DeliaLazarescu81 DeliaLazarescu81 Buna ziua.As vrea sa va adresez 2 intrebari: 1.in cazul in care detin un imobil impreuna cu mama mea (50/50),poate fi pus sechestru in cazul unui litigiu ... (vezi toată discuția)
Executare silita- se poate ataca act donatie? ella2012 ella2012 buna, Am un credit bancar garantat cu ipoteca pe un apartament. In cazul in care banca imi va declara creditul scadent si va incepe procedura de executare ... (vezi toată discuția)