avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bunuri afectate de potentiala executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bunuri afectate de potentiala executare silita

Buna ziua.

In urma cu 3 ani am contractat un credit ipotecar prin care mi-am achizitionat un apartament in Bucuresti. Pe acest apartament, creditorul bancar a instituit ipoteca de rang I. La acest imprumut sunt singurul debitor.
La acea data mai detineam inca un imobil in Tirgu Mures, situatie care s-a pastrat si acum.
Daca vind imobilul din Tirgu Mures, mai poate acesta face obiectul executarii silite, in caz ca intampin probleme cu creditul pt apartamentul din Bucuresti ? Dupa cat timp de la data transferului de proprietate, banca nu s-ar mai putea indrepta asupra imobilului din Tg Mures, in caz ca nu se acopera datoria din vanzarea la licitatie a apartamentului din Bucuresti ?
Mentionez ca la momentul actual nu sunt restant la imprumutul ipotecar.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:11, 31 Martie 2014
Daca vindeti imobilul,exista posibilitatea ca executorul judecatoresc sa constate instrainarea bunului imobil sa aprecieze invocarea fictiva a starii de insolvabilitate si eventual poate dispune la cererea creditorului revocarea contractului de vanzare cumparare imobil
Numai instanta poate dispune, nu si executorul.
Pt a castiga un eventual proces pt revocarea vanzarii, creditorul are de probat ca vanzarea s-a facut in dauna sa, ori nu poate pt ca imobilul a fost inlocuit de un pret si nici nu aveati datorie restanta la creditul ipotecar, ca cel care a cumparat a fost de rea credinta, complice la fraudarea creditorului, ca la data cererii sa aiba o creanta certa, lichida si exigibila. Mai are si un termen in care poate cere revocarea vanzarii.
Art. 1564

Termen de prescripţie

Dacă prin lege nu se prevede altfel, dreptul la acţiune se prescrie în termen de un an de la data la care creditorul a cunoscut sau trebuia să cunoască prejudiciul ce rezultă din actul atacat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu somatie de executare silita gabriela1981 gabriela1981 Buna ziua, Ajutati-ma cu un raspuns la urmatoarea intrebare:care sunt consecintele in cazul in care exista o somatie pe un apartament si nu sechestru, iar ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie pe baza unui contract notarial de imprumut gabytz74 gabytz74 Am de recuperat o suma de bani (50.000 RON) de la un individ. Au trecut 9 luni de la data scadenta. Actul pe care l-am semnat in fata notarului are titlu ... (vezi toată discuția)
Revocare acte de instrainare carmenssilva carmenssilva Am un credit de nevoi personale, fara garantii, la care am ceva restante. Pentru a fi sigura ca nu imi vor pune sechestru pe casa in cazul unei eventuale ... (vezi toată discuția)