avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Jigniri repetate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Jigniri repetate

Bună ziua! in contextul situației în care ne afăm am atras atenția unui cetățean recent întors din străinătate că nu e normal să se plimbe până nu trece acea perioadă de izolare la domiciliu. Am fost înjurată la modul cel mai urât posibil în repetate rânduri. Ce pot să fac în acest sens? Cui să mă adresez, e vorba de trei mesaje prin care mă insultă pe facebook. Vă rog, se poate face plângere? care este termenul limită? Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 09:16, 18 Martie 2020
Dacă aveți cunoștința ca acea persoana s-a întors din străinătate, in primul rând ar trebui încunoștiințata politia prin serviciul 112 despre acest aspect.

alina.alin a scris:

Bună ziua! in contextul situației în care ne afăm am atras atenția unui cetățean recent întors din străinătate că nu e normal să se plimbe până nu trece acea perioadă de izolare la domiciliu. Am fost înjurată la modul cel mai urât posibil în repetate rânduri. Ce pot să fac în acest sens? Cui să mă adresez, e vorba de trei mesaje prin care mă insultă pe facebook. Vă rog, se poate face plângere? care este termenul limită? Mulțumesc frumos.

Insulta nu mai este o faptă prevăzută de legea penală,daca credeti ca v-a fost afectată imaginea,adusă o atingere onoarei și personalității dvs puteti solicita daune morale în cadrul unui proces civil.
Să înțeleg că mă poate jigni în continuare liniștit? și asta în văzul tuturos? Ce sfat îmi dați?
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2020
alina.alin, utilizator
Am informat. Cum să procedez în cazul injuriilor?
Mulțumesc
Acționat in instanța. Legea civilă protejează drepturile la imagine și demnitate.

alina.alin a scris:

Să înțeleg că mă poate jigni în continuare liniștit? și asta în văzul tuturos? Ce sfat îmi dați?
Vă mulțumesc pentru răspuns.

Alte discuții în legătură

Insulta si jignire pe faceboock mirceapatrascu mirceapatrascu Buna ziua , In cazul in care am fost jignit si insultat pe Faceboock ce pot face pt. a da o lectie unor persoane rauvoitoare ? Din cate stiu eu ... (vezi toată discuția)
Buna seara, pot actiona in justitie pt calomnie chiar daca a fost abrogat art? luminita01 luminita01 Am facut plangere penala pt.amenintare si vreau sa stiu cum procedez si pt faptul ca am fost jignita in fata a mai multor persoane destul de grav. Se pot ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie ContSters327794 ContSters327794 Poate ma ajuta cineva...o vecina mi-a adus injurii grave si acuzatii nefondate vorbe urate pe care nu le pot scrie aici.Daca o dau in judecata mai sunt ... (vezi toată discuția)