avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara

Am si eu o intrebare
Sa dat liber de la stat sa stai acasa cu copilu acuma cu virusu asta intrebarea este daca nu mi se accepta cererea sa stau acasa cu copilu ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Tudor Contas , utilizator 22:15, 16 Martie 2020
Andreea, dacă nu ești in situația menționată de decret

„(1) Pe perioada stării de urgență, prevederile Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, nu se aplică angajaților sistemului național de apărare, angajaților din penitenciare, personalului din unitățile sanitare publice și altor categorii stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne, al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, după caz.

(2) Personalul prevăzut la alin. (1) are dreptul la o majorare a salariului în cuantumul prevăzut la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 19/2020, în situația în care celălalt părinte nu beneficiază de drepturile reglementate în această lege.”

ai dreptul să stai acasă cu acesta (dacă are 12 ani, cel mult, și este încris la scoală.)

Dacă angajatorul refuză, recomandarea mea este să te adresezi ITM.
Da sunt divorțata doar eu il am in îngrijire lucrez la bucătărie sunt doar eu cu el acasa am cerut sa fac cerere sa stau acasa cu el si raspunsul mia fost daca toata lumea ar face cu copii asa ce facem ? Ma sfătuit ss il aduc la lucru sa il tin acolo 14 ore
Mi sa refuzat sa fac cerere
Lucrez o da o zi nu maine ar fi sa ma duc la lucru .copilu are 5 ani
Interesul tău pe termen lung este cel care trebuie sa cântărească cel mai mult în situația descrisa. Dacă vrei sa te lupți, sesizează ITM. Recomandarea mea este sa găsești o forma în care ai putea obține de la angajator un beneficiu pentru limitarea impusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liber pt. parinte angajat ca pc in mai volvera volvera Buna ziua ! Sunt angajata ca PC in MAI, am un copil de 8 ani si va rog sa-mi spuneti ce posibilitate am pt. a putea sta cu copilul acasa in aceasta perioada de ... (vezi toată discuția)
Compensatie legea 19/2020 gabi_faurar gabi_faurar Daca eu sunt cadru militar, iar sotul meu inginer de telecomunicatii la o firma privata si lucreaza de acasa de la instituirea starii de urgenta, eu pot ... (vezi toată discuția)
Legea nr.19/2020 m.oana m.oana Buna ziua! 1. Imi puteti spune, va rog, dacă pâna la urmă legea nr.19/2020 se pune în aplicare începând cu data de 17.03.2020? sau se așteaptă ... (vezi toată discuția)