avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prejudicii in caz de accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prejudicii in caz de accident

Imi puteti spune va rog daca putem solicita prejudicii Socitatii Romtelecom sau persoanei care a cauzat un accident ce a dus la ruperea unor cabluri de telefonie?
Din cauza accidentului, institutia noastr a ramas fara servicii de telefonie, societatea Romtelecom a remediat defectiunea doar dupa trei zile. Catre cine trebuie indreptata cererea si ce forma trebuie sa aiba?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 07:36, 11 Decembrie 2009
Puteti formula o actiune in instanta.
Va puteti indrepta impotriva persoanei vinovate de accident, societatii de asigurari care asigura persoana/autoturismul in speta si eventual Romtelecom-ului pentru intarzierea remedierii defectiunii.
In primul rand trebuie sa vedeti in contractul incheiat cu romtelecom care este durata de remediere a unei defectiuni. Daca a depasit acest termen, notificati romtelecomul sa va despagubeasca. In caz de refuz va puteti adresa instantei de judecata.
Dvs nu va puteti indrepta cu o actiune impotriva celui vinovat de producerea accidentului, deoarece nu aveti nici o relatie contractuala cu acesta. Dupa ce va despagubeste, romtelecom are posibilitatea actiunii in regres.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea autovehiculului unei persoane ce nu poseda permis de conducere ContSters59602 ContSters59602 In urma cu 1 an am fost vinovat de un accident pentru care am fost vinovat , nerespectand semnul stop de circulatie.Acest proces inca mai continua in stadiul ... (vezi toată discuția)
Actiune de regres Dumitru652 Dumitru652 Am avut un accident rutier pe data de 19.07.09 Eu am fost vinovat in cazul dat. Revizia tehnica era valabila pina in luna iulie. Eu am testat masina pe data ... (vezi toată discuția)
Victima unui accident auto nu a depus plângere împotriva șoferului vinovat, dar e nemulțumită de suma propusă de asigurător și îl va da în judecată. poate fi chemat în instanță și șoferul? Valy25 Valy25 Bună seara, am următoarea întrebare. In urma unui accident rutier petrecut pe trecerea de pietoni victima nu a depășit 90 de zile de îngrijiri medicale, ... (vezi toată discuția)