avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune standard dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune standard dupa deces

Buna seara. As vrea sa intreb care e succesiunea standard dupa decesul unei persoane vaduve , care are 2 copii , 3 nepoti si 2 stranepoti?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:02, 11 Decembrie 2009
Amandoi copii traiesc?
Da, traiesc amandoi si unul are un copil iar celalalt 2, respectiv cate un nepot de fiecare parte, ca sa spun asa.
O vor mosteni decat cei doi copii, in calitate de mostenirori rezervatari, intrucat copii ce vin la mostenirea parintilor inlatura orice alta clasa de mostenitori.astfel cotele lor vor fi egale. 1/2.
La mostenire vin cei 2 copii, care vor mosteni in parti egale, indiferent de cati nepoti si stranepoti sunt.
mostenesc copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nepot dragos_mihai0256 dragos_mihai0256 Buna ziua! In urma decesului mamei, vaduva la momentul decesului s a facut succesiunea la notar. Intre mine si frate. Am observat curand ca si fiul meu este ... (vezi toată discuția)
Au decedat părinții, care au avut în posesie un apartament. ... astridamel astridamel Au decedat părinții, care au avut în posesie un apartament. Ei au doi copii, doi frați. Iar unul dintre ei cere să se facă succesiunea.. Cei doi frați , ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)