avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Zile libere pentru parinti legea 19/2020
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Zile libere pentru parinti legea 19/2020

Buna ziua,

Daca sotia este acasa in concediu crestere copil ( copilul are 11 luni) si celalat copil este la gradinita, se poate ca eu in calitate de sot sa beneficiez de legea aceasta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 29 Martie 2020
Da, se poate intrucat legea nu distinge in astfel de situatii.
Sunt de părere că utilizatorul nu va putea beneficia de zilele libere, pentru că nu poate prezenta declarația soției, prevăzută ca o condiție a acordării lor:

Art. 2. -
(1) Zilele libere se acordă la cererea unuia dintre părinți, depusă la angajatorul persoanei care va supraveghea copilul în perioada prevăzută la art. 1 alin. (4).

(2) Cererea prevăzută la alin. (1) va fi însoțită de o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, din care să rezulte că acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit prezentei legi.

Doamna are contractul de muncă suspendat, nu are cum să declare că nu a solicitat la locul său de muncă zilele libere.
Si daca are c.i.m. suspendat ,nu poate da o astfel de declariatie?
Eu nu aș sfătui-o s-o dea.

Situația de urgență nu a schimbat situația în familia lor, ea e acasă cu copiii ca și până acum, nu e nevoie să stea și tata și să ia bani de la stat pentru asta. Plus că la el la serviciu în mod sigur se știe că soția e în ccc, nu cred că i s-ar aproba. iar impresia pe care ar face-o n-ar fi tocmai bună.
Una este partea legala si alta sa nu dea bine. Sanatatea membrilor din familie este mai presus decat orice impresie a celorlalti.

Alte discuții în legătură

Coasigurat În concediu pentru cresterea copilului Marta0000 Marta0000 Buna, Sunt in concediu pentru cresterea copilului de aproape un an. Pe perioada cat am fost angajat sotia mea a fost coasigurat neffind angajata. In prezent i ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 2013 luat de tata stealthO3 stealthO3 Lucrez de 18 luni la o R.A, sotia mea urmeaza sa nasca in februarie, ea este studenta(la buget)..vreau sa stiu daca eu sau sotia beneficiem de concediu CCC ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil luat de tata mariantatic mariantatic Buna ziua, Avand in vedere informatiile contradictorii cu care sunt confruntat, va rog sa ma ajutati cu privire la urmatorul caz: - copilul s-a nascut pe ... (vezi toată discuția)