avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Departament desfiintat - salariata gravida
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Departament desfiintat - salariata gravida

Buna ziua!

Sunt intr-o situatie f delicata, firma pentru care lucrez de 7 luni (contract perioada nedeterminata) a anuntat astazi ca va desfiinta departamentul pe care lucrez, deci si posturile aferente.
Nu au oferit mai multe detalii, au spus doar ca ne vor tine informati si cam atat.
Eu sunt insarcinata in 15 saptamani, ar trebui sa mai lucrez pana la sfarsitul lunii Iunie ca apoi sa intru in concediu pre-natal.
Marea mea ingrijorare este ca as putea fi data afara.
Mentionez ca au anuntat ca nu se inchide toata firma, ci doar departamentul respectiv, motivele fiind unele de ordin financiar, bineinteles (probleme financiare sunt oricum si la nivel de companie).

Va rog sa imi spuneti daca ma pot da afara si daca da, in ce context?
Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:33, 18 Martie 2020
Puteti fi concediata :
1. in masura in care angajatorul nu a luat cunostinta de faptul ca sunteti insarcinata, anterior emiterii deciziei de concediere;

2. pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii, chiar daca ati anuntat angajatorul ca sunteti insarcinata.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult pentru raspuns!
Au fost anuntati de starea mea de graviditate, iar decizia de concediere nu a fost emisa inca, este in stadiu de discutii acum.
Cum stiu eu motivele respective, daca este vorba despre reorganizare judiciara, faliment sau dizolvarea angajatorului?
Ceea ce stiu este ca exista alte departamente in cadrul aceleiasi companii, care se vor mentine, singurul departament care se va desfiinta va fi acesta pe care lucrez eu, din motive financiare.

Mulumesc inca o data!
Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu,printre altele, si motivele care determina concedierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata, companie in restructurare claudiaivascu claudiaivascu Buna ziua, Sunt insarcinata in 3 luni si compania la care lucrez trece printr-un proces de fuziune cu o alta companie. Ce stiu pana acum din aceasta ... (vezi toată discuția)
Poate fi concediată o femeie însărcinată dacă postul pe care îl ocupă s-a desființat? durabaca durabaca Bună ziua, Momentan ma aflu în concediu de crestere a copilului și urmează sa ma întorc la serviciu în toamnă. Doar ca am aflat ca o parte din ... (vezi toată discuția)
Sunt insarcinata si lucrez de 3 saptamani la un nou loc de munca Raulica Raulica Sunt insarcinata in 8 saptamani si lucrez la Un nou loc de munca de 3 saptamani.pana acum am lucrat la o alta firma din 1999.pot sa ma dea afara de la noul loc ... (vezi toată discuția)