Buna ziua.
Sunt conducator de troleibuz iar in data de 15 martie ora 22:00 am acrosat cu partea laterala dreapta un auto parcat. Dupa 5 minute am vazut ca nu apare nimeni am plecat la garaj (fara sa las nr de telefon in parbriz , notand doar nr de inmatriculare ) fiind ultima cursa.
Datorita starii de oboseala acumulata si a problemelor legate de procedurile urmate de garaj in situatia pandemiei pe fondul starii de urgenta nu am reusit sa vorbesc cu un maistru si mi s-a comunicat sa vin a doua zi. Doar ca a doua zi era alt maistru iar troleibuzul era in traseu neputand sa imi elibere nota de constatare a avariilor pentru a ma prezenta la politie fara sa vada avariile personal. (pe lateral era o urma usoara de la usa 2 pana spre spate cca 4m cu o intrerupere de cca 1m)
In orele urmatoare am lucrat (cu alt troleibuz) iar seara inainte de termenul de 24 de ore m-am prezentat la garaj pentru a cere actele si a ma prezenta la politie. Problema este ca troleibuzul implicat a fost scos in traseu si a intrat in garaj la ora 0:00 a zilei de 17 adica la 26 de ore. Am intocmit atunci cu maistrul de serviciu documentele si am mers de indata la biroul accidente usoare pentru a declara accidentul.
Data fiind situatia prin care conducatorii de troleibuze si tramvaie nu se pot deplasa cu vehicolul si necesita nota de constatare de la maistrul de serviciu pana la prezentarea mea pe biroul accidente au trecut 27 de ore. Prin urmare permisul mi-a fost retinut pentru 30 de zile.
Inteleg ca agentul constatator a aplicat legea corect din punctul de vedere al abaterii dar cu aceste circumstante pot sa fac contestatie in instanta sau nu am cum sa castig.
Mentionez ca munca mea depinde de permis.
Depuneti plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal de contraventie la Judecatoria la care este arondat locul contraventiei. Precizati ca accidentul s-a rodus cu 2 ore inaintea intrarii in vigoare a starii de urgenta.
ing. Ioan Ciobanu
Incident in parcare
Canuda
Pe data de 19 septembrie 2012 ora 17 am luat virajul mare la intrarea in parcarea din fata blocului meu.Cu roata fata stanga am urcat bordura,am franat dar in ... (vezi toată discuția)