avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... instanta de judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

instanta de judecata

Buna ziua. Am inteles ca toate judecatoriile,tribunalele si curtile de apel au suspendate activetatea,adica judecarea proceselor este suspendata . Pe data de 2 martie am primit acasa ,asa ca de martisor,o sentinta,impotriva careia vreau sa fac apel. Data de pe plic fiind 2 martie,pot face apel pana pe 2 aprilie.Aici am o mare dilema si anume cum pot inregistra apelul?Sa trimit cererea de apel online?Nu este nevoie la viitorul dosar de cererea in original?Sau sa trimit cererea de apel printr o scrisoare recomandata cu comfirmare de primire? Aceasta scrisoare pot s o trimit si pe data de 2 aprilie?Avocata mea este in concediu si se intoarce pe 31 martie.Deci 2 aprilie trebuie sa fie data la care scrisoarea trebuie sa fie deja in tribunal si sa se inregistreze apelul,sau 2 aprilie trebuie sa fie data limita,adica data in care trimit acea scrissoare cu apelul,data postei de pe plicul meu? As dori un raspuns de la un avocat/avocata,deoarece nu vreau sa pierd acest apel. Multam ptr raspunsuri,o primavara faina va doresc tuturor.
Cel mai recent răspuns: mioara54 , utilizator 00:20, 19 Martie 2020
”Prescripțiile și termenele de decădere de orice fel nu încep să curgă, iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe toată durata stării de urgență instituite potrivit prezentului decret, dispozițiile art. 2532 pct. 9 teza a II – a din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil sau alte dispoziții legale contrare nefiind aplicabile” (Baza este Decretul Președintelui României, publicat în Monitorul Oficial).
Deci, în cazul dumneavoastră termenul s-a suspendat, apelul urmează dă-l trimită avocatul dumneavoastră, dacă-l aveți redactat puteți să-l trimiteți la instanță scanat, pe adresa de e-mail a instanței de judecată și originalul prin poștă (scrisoare recomandată cu confirmare de primire) sau prin firmă de curierat. Important este să-l trimiteți. Verificați pe site-ul instanțelor de judecată termenul de judecată, fiindcă urmează a fi preschimbat! Nu aveți de ce să vă grăbiți, legea vă protejează și vă e favorabilă. Succes!
Termenul va începe să curgă după încetarea stării de urgență .Daca vreti sa fiti mai catolică decât papa puteti sa trimiteți prin posta ,prin mail dar asa cum.v-am spus termenele sunt suspendate.
Multumesc ptr raspuns,stimate domn avocat,va doresc numai bine si mult spor in profesia de avocat !
Multumesc pt urări ,spor o sa avem nevoie toti în activitățile noastre, în mod clar urmează o perioadă de recesiune .
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Trebuie sa fim uniti si asa vom iesi din recesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pensie in conditiile actuale Ella D Ella D Va rog sa imi precizati modalitatea de contestare a deciziei de pensionare, in aceste conditii de criza- Covid19. Este posibil on line, pe ce site? Va ... (vezi toată discuția)
Amanare cssm? Akhenaton81 Akhenaton81 Buna ziua. Va deranjez cu o intrebare.Avand in vedere situatia actuala, nu am mai reusit sa intrunesc CSSM -ul aferent luna martie. Ce ma sfatuiti sa fac in ... (vezi toată discuția)
Zilele libere se calculează in termenul de apel Denage Denage Buna ziua.am o nelămurire privind perioada in care se depune apelul. pe data de 6 Decembrie ,a fost trimisa motivarea,dar nu am primit.o și am fost la ... (vezi toată discuția)