avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Drept de a conduce pe drumurile publice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Drept de a conduce pe drumurile publice

Buna ziua!
In luna inanuarie, am fost prins conducand auto cu o alcolemie de 0,44 mg alcool in aerul expirat si in urma analizelor de la spital 1,44 si 1,52. Mi s-a facut dosar penal, astept sa vad ce se intampla cu dosarul meu pentru ca inca nu a ajuns la procuror de doua luni.
In baza acestei fapte am doua intrebari:
1. Dupa ce se va da o sentinta, suspendarea permisului se ia in calcul din momentul in care mi s-a luat el, adica 16 ianuarie sau din momentul declararii sentintei? Nu stiu ce sa fac. As vrea sa grabesc dar nu am cum
2. Pe toata perioada in care nu voi avea dreptul sa circul pe drumurile publice, in afara de bicicleta, trotineta ce as avea vie sa conduc? Motoscuter, masinuta gen Aixam, Chatenet, etc.
Va multumesc!
Prima proba a fost 1,44 g/l alcool pur în sânge ?
1. daca e sa se pronunte o hotarare care sa implice anularea permisului, perioada incepe sa curga din momentul ramanerii definitive a hotararii.
2. de asemenea, pedeapsa complementara se refera la " dreptul de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanță - urmeaza sa fie individualizata de instanta prin hotarare.
Va multumesc!
Ce ar trebui sa fac ca procedura sa se deruleze mai repede? asa dureaza in mod normal? Dosarul este la Tribunalul Bolintin Vale pentru ca am fost prins pe A1. Ma gandesc ca acolo nu sunt atat de multe dosare ca in Bucuresti.
a doua. Prima a fist 1,52. Nu mancasem nimic in ziua respectiva
Nu prea aveti cum sa grabiti procedura. Urmeaza sa fiti chemat, sa vi se comunice calitatea de suspect, ca banuiesc ca nu ati dobandit-o inca (in functie de cate declaratii ati dat). Cauza este de putin timp pe rolul parchetului, in functie de incarcatura veti fi citat. Daca va dura mai mult de 1 an, aveti posibilitatea de a face plangere impotriva duratei procesului, daca veti dobandi intre timp calitatea de suspect si dosarul ramane in nelucrare.
Altfel, trebuie sa asteptati.

bobyboy a scris:

Va multumesc!
Ce ar trebui sa fac ca procedura sa se deruleze mai repede? asa dureaza in mod normal? Dosarul este la Tribunalul Bolintin Vale pentru ca am fost prins pe A1. Ma gandesc ca acolo nu sunt atat de multe dosare ca in Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre interzicearea dreptului de a conduce si anularea permisului florentin29 florentin29 Buna seara, Revin dupa ceva timp,va rog sa imi spuneti care este diferenta dintre cele 2 cazuri.Anularea permisului stiu ce presupune,dilema mea este ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis johnny8 johnny8 Buna seara, In 2018 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare si pedeapsa complementara de a nu conduce autovehicule pe o perioada de 3 ani. Cu ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ Lungu28 Lungu28 Contestatie decizie anulare permis de conducere prin amenda penala .. (vezi toată discuția)