avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Drept de a conduce pe drumurile publice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Drept de a conduce pe drumurile publice

Buna ziua!
In luna inanuarie, am fost prins conducand auto cu o alcolemie de 0,44 mg alcool in aerul expirat si in urma analizelor de la spital 1,44 si 1,52. Mi s-a facut dosar penal, astept sa vad ce se intampla cu dosarul meu pentru ca inca nu a ajuns la procuror de doua luni.
In baza acestei fapte am doua intrebari:
1. Dupa ce se va da o sentinta, suspendarea permisului se ia in calcul din momentul in care mi s-a luat el, adica 16 ianuarie sau din momentul declararii sentintei? Nu stiu ce sa fac. As vrea sa grabesc dar nu am cum
2. Pe toata perioada in care nu voi avea dreptul sa circul pe drumurile publice, in afara de bicicleta, trotineta ce as avea vie sa conduc? Motoscuter, masinuta gen Aixam, Chatenet, etc.
Va multumesc!
Multumesc! Abia acum, pe 15 iunie anul acesta s-a dat hotararea definitiva. Mi s-a dat 8 luni cu suspendare, 2 ani sub supraveghere si suspendarea permisului pe 2 ani. Am fist chemat in tribunal dupa unan si ceva din cauza pandemiei. Credeti ca pot depune vreo cerere ca aceste 18 luni care au curs de la eveniment sa mi se ia in considerare pentru a obtine permisul mai repede? Va Multumesc!
Din cate inteleg ati fost condamnat, astfel, permisul se anuleaza. Nu inteleg exact ce vreti sa spuneti cu
suspendarea permisului pe 2 ani.

Aveti pedepasa complementara constand in interzicerea dreptului de a conduce pe o perioada de 2 ani?
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu am dreptul de a conduce 2 ani. Si as vrea ca la cei 2 ani pana voi putea da din nou de permis, sa se tina cont si de cele 18 luni care au trecut de cand mi s-a anulat permisul. Au trecut 17 luni pana s-a pronuntat sentinta. Am fost chemat la tribunal la 14 luni de la eveniment. Timp in care nu am putut face nimi, nu am putut grabi procedura. MAi pe scurt Exista vreo posibilitate ca la cei doi ani pe care i-am primit sa se tina cont de cele 18 luni cat am stat fara permis, de la intamplarea evenimentului? Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre interzicearea dreptului de a conduce si anularea permisului florentin29 florentin29 Buna seara, Revin dupa ceva timp,va rog sa imi spuneti care este diferenta dintre cele 2 cazuri.Anularea permisului stiu ce presupune,dilema mea este ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis johnny8 johnny8 Buna seara, In 2018 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare si pedeapsa complementara de a nu conduce autovehicule pe o perioada de 3 ani. Cu ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ Lungu28 Lungu28 Contestatie decizie anulare permis de conducere prin amenda penala .. (vezi toată discuția)