Scuze ca ma bag pe topicul asta:
Parintii sotiei mele vind apartamentul lor prin credit cumnatului (jumate primeste sotia), actele se semneaza la notar luni si marti intra banii, vreau sa va intreb daca nu e normal ca banii sa se transfere in momentul semnarii ? Pentru ca daca nu intra banii marti actul de transfer de proprietate e deja semnat nu ? Eu cand am cumparat un ap am dat banii la notar in momentul semnarii actului stiu ca m-a si intrebat.
Plata pretului poate coincide cu acordul de vointa al partilor contractante, in vederea perfectarii acestui act , in forma ad solemnitatem , autentic (aceasta data, cea a exprimarii vointei reprezenta, de fapt, data incheierii contractului de vanzare cumparare.)
Sigur, un termen suspensiv poate fi prevazut in contract, ca modalitate a actului juridic , in sensul ca poate exista o alta data decat cea a incheierii contractului, in vederea platii .(in rate sau in integralitate)
Atunci cand in contractul de vanzare-cumparare se prevede ca pretul/parte din pret este acordat cu titlul de credit de catre o unitate bancara - fapt in virtutea caruia se mai si instituie ipoteca pe chiar imobilul dobandit prin acel contract sau, mai rar, pe un alt imobil adus in garantie - banii se vireaza de catre banca in contul vanzatorului dupa ce i se confirma notarea dreptului de ipoteca in Cartea Funciara. Or, acest lucru dureaza: azi se semneaza contractul...depinde si la ce ora - pentru ca daca se semneaza in a doua parte a zilei, atunci abia a doua zi va fi depus contractul la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara si abia din acel moment va primi termen: o zi pentru inscrierea dreptului proprietate ("cu titlu drept de cumparare" - cum se exprimau intr-o vreme..) si inca o zi pentru notarea dreptului de ipoteca in favoarea bancii. Cam asa se procedeaza... Drept e ca nu cunosc cu exactitate cum stau lucrurile la nivel ...national si nici nu mai sunt la curent cu termenele acordate de OCPI. Dar, principalul este ca - de regula - in asemenea situatie, banii nu sunt virati concomitent sau in aceeasi zi.
Despre "cine ar putea ataca contractul si in cat timp" s-ar putea scrie o intreaga lucrare de dizertatie. Cred ca raspunsuri mai utile s-ar da daca cel ce a intrebat ne spune de cine se teme sau la cine se gandeste ca ar dori sa atace contractul.
Donatie simulata
gyoni8
Buna,
Tata si mama ii fac contract de vanzare fratelui meu pe intregul lor patrimoniu.
intrebari:
1. Ce sanse am sa declar respectivul act nul?
2.Care ... (vezi toată discuția)
Contractul de vc
raveca
in contractul de vanzare cumparare scie asa:\"...consimtim la intabularea in CF a dreptului de nuda proprietate asupra imobilului constructii si teren...pe ... (vezi toată discuția)