avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela copil cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela copil cu handicap

Buna ziua. Tatal unui copil (15 ani) cu deficieta cognitiva severa a murit iar copilul ar trebui sa ramana cu mama sa. Doar ca mama sa are si ea deficienta mintala severa si nu il poate intretine. Bunicul sau o matusa sunt cei care doresc sa il ia in grija pe copil. Cum se numeste cererea care ar trebui depusa la tribunal (m -am uitat pe site dar nu imi dau seama care este cea corecta)?
De asemenea ce acte ar mai trebui sa contina dosarul? exista undeva o lista a acestor documente? Familia nu dispune de resurse financiare pentru a-si lua un avocat. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
Dianne123, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:27, 19 Martie 2020
Puteti cere punerea mamei sub interdictie si numirea unui tutore pt minor sau puteti merge la dgaspc de care apartineti , se face un dosar si ei cer catre instanta instituirea masurii plasamentului.
[ link extern ]

eu zic sa mergeti la dgaspc.
din mesajul dvs rezulta ca tatal avea deficienta cognitiva, asa e sau copilul are probleme ?
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere sub interdictie mgajdan mgajdan Mama are 90 de ani si a primit diagnostic \"delirium in cadrul unei demente de tip Alzheimer-forma severa\" Eu consider ca ar fi bine s-o internez intr-un ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil maria dinca maria dinca Buna ziua. In cazul in care tatal si mama abandoneaza copilul de la varsta de 3 luni,copil care ramane in grija bunicii si in prezent, copilul avand 18 ... (vezi toată discuția)
Pasii pentru obtinerea curatelei eugenbalint eugenbalint Buna ziua. Va rog sa imi spuneti care sunt pasii de urmat pentru obtinerea curatelei pentru mama mea, diagnosticata cu dementa severa, grad IV. Tatal meu este ... (vezi toată discuția)