avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... stare de urgenta-demisie
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

stare de urgenta-demisie

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare...in cazul acestei situatii de urgenta in care ne aflam in prezent daca angajatorul este notificat cu o cerere demisie cu acordul partilor se poate inceta CIM? Deci nu concediere...angajatul doreste sa plece din motive personale...va trebui sa stea in preaviz neaparat? In cazul perioadei de proba se pot desface CIM cf art 33, lit.c? (angajatorul nu are suspendata activitatea, se desfasoara normal)
Multumesc anticipat!O seara buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 20 Martie 2020
1. Nu exista in legislatie "demisie cu acordul partilor"... Demisia este una si este reglementata de art.81 C.mun., iar incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. este altceva.

2. In cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda preaviz si trebuie acordul angajatorului. In situatia demisiei ,asa cum am mai mentionat, aceasta poate fi cu sau fara preaviz si nu trebuie aprobata de angajator.

3. Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia. (art.31 alin.3 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din functie de conducere in perioada de proba de 45 zile ... F Rusu F Rusu Demisie din functie de conducere in perioada de proba de 45 zile poate fi demisie la zi? (vezi toată discuția)
Demisia la zi cristianoprean cristianoprean Buna ziua,am o problema si nu stiu cum sa gasesc o rezolvare pentru ea.In urma cu doi ani am fost disponibilizat de la o firma la care am muncit 12 ani.Dupa ... (vezi toată discuția)
Preaviz sau demisie? cica elena cica elena am lucrat o luna de zile la patron si din cauza neintelegerilor dintre noi nu m-am mai dus la munca,Am nevoie de preaviz sau trebuie sa fac cerere de ... (vezi toată discuția)