avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Antecontract cumpărare apartament
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Antecontract cumpărare apartament

La începutul lunii februarie 2020 am dorit sa cumpăr, cu bune intenții, un apartament de la dezvoltator cu credit ipotecar. Pe baza unui precontract am achitat un avans de 5000 euro și am demarat procedura la banca. Având în vedere nesiguranță locului de munca și imposibilitatea achitării ratelor viitoare pe baza crizei actuale, doresc sa renunt la cumpărare. As dori sa știu dacă pot sa îmi recuperez avansul platit către dezvoltator și cum. Menționez ca în antecontract este prevazut ca primesc înapoi avansul doar dacă banca îmi refuza creditul, ceea ce nu e cazul, deocamdată.
Va mulțumesc
În cazul în care părţile au prevăzut expres în antecontract sancţiunile ce pot fi aplicate în cazul încălcării obligaţiilor asumate, se vor aplica acele prevederi, având în vedere că, convenţiile legal făcute au putere de lege între părţile contractante, fiind deci obligatorii.

De regulă, în precontractele de vânzare cumpărare se prevede că dacă se răzgândesc, promitentul cumpărător va pierde avansul achitat, iar dacă promitentul vânzător va refuza înstrăinarea bunului, acesta va restitui dublul avansului primit.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
Avocat Popescu Radu Cătălin, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare pritty pritty Buna ziua, Am si eu o intrebare \\"usturatoare \\", am facut o promisiune de vanzare cu un avans si restul de bani in rate . Daca cumparatorii nu-si respecta ... (vezi toată discuția)
Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)