avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Apartament de închiriat
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Apartament de închiriat

Pentru inchirierea unui apartament cumparat prin programul Prima Casă, pentru care se plateste ipoteca( plățile sunt la zi) trebuie specificat in contractul de inchiriere ca este grevat de sarcini?

Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
Bogdy14, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:44, 20 Martie 2020
Nu este esential sa stipulati asta, in schimb, sunt alte formalitati prealabile:
Pentru inchirierea unui imobil achiziționat prin programul Prima Casa trebuie sa obtineti in primul rand acordul bancii finantatoare. Ulterior veti solicita in scris acordul Ministerul Finantelor Publice – Directia Generala de Trezorerie si Datorie Publica, la care veti atasa acordul bancii. Aceste doua acorduri va vor fi solicitate atunci cand veti inregistra contractul de inchiriere la administratia financiara de care apartineti.
FNGCIMM nu este mandatat prin legislatia incidenta programului Prima Casa, pentru eliberarea acordurilor de modificare / instrainare/ inchiriere a unui imobil achizitionat in cadrul Programului.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa Ioana01c Ioana01c Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu conditiile legate de programul Prima casa. Exista vreo lege prin care mi se interzice inchirierea cu contract de ... (vezi toată discuția)
Sediu social la un imobil achizitionat prin programul prima casa lucian05 lucian05 As dori sa inregistrez o societate comerciala cu sediul social la un imobil achizitionat in 2016 prin programul Prima Casa dar banca nu isi da acordul ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament luat prin programul prima casa euggen23 euggen23 Buna ziua tuturor, am o nelamurire in caz ca ma pueti ajuta. Prin februarie-martie 2010 am cumparat un apartament prin prima casa, iar acum as ... (vezi toată discuția)