avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stop activitate casierie la asociatiile de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stop activitate casierie la asociatiile de proprietari ?

In contextul modificarilor legii penale privind conduita sociala responsabila in prevenirea si raspandirea coronavirusului (COVID-19) se are in vedere limitarea folosirii bancnotelor si a monedelor si ca atare se impune intreruperea activitatii de casierie la asociatiile de proprietari optandu-se pentru plati cu cardul / telefonul sau plati on-line.
Este vorba de o recomandare/ evitare plata cu bani si utilizarea card-urilor, nu despre o obligatie.
Daca asociatiile de proprietari se vor dota cu aparatura necesara va fi posibila plata cu cardul.
Daca asociatiile de proprietari vor emite facturi si se inteleg cu bancile, plata facturilor se poate face direct la ATM-urile bancilor, cu cardul.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puneti geam de protectie la casierie.
Va spalati pe maini si folositi dizinfectant .

Batranii nu stiu sa faca plati asa cum vreti iar altii nu au card.
Nu exista dispozitie expresa care sa oblige suspendarea activitatii de casierie condominii si plata prin alte mijloace de plata
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta
Observ ca aveti raspuns la orice problema care se ridica aici pe forum. Bine, multe raspunsuri cred ca le aveti scrise si faceti doar copy/paste, gen "cititi legea 196 bla bla bla".
Nu stiu care este experienta dvs in ceea ce priveste activitatea de administrare a imobilelor dar, eu, dupa 28 de ani in domeniul asta, vin la dvs cu o mare nelamurire.

Va rog cu respect sa ma lamuriti in situatia urmatoare: este epidemie de coronavirus. Eu, ca proprietar de firma de administrare trimit casier la un bloc. Casierul, fara sa vrea si fara sa stie se infecteaza cu dracia de virus. Pana sa-i apara simptome, merge in continuare si la alte blocuri si infecteaza, tot la fel, fara sa vrea si fara sa stie, o multime de alti oameni. Care, vor infecta si ei o multime de alti oameni.
Tot ca proprietar de firma de administrare am luat tot felul de masuri astfel incat proprietarii sa aiba in permanenta, inca cu mult inainte sa apara situatia asta, diverse modalitati alternative de plata (contul asociatiei, platforma online, aplicatie mobila, statii de plata prin supermaketuri etc).

Intrebarea mea: vis-a-vis de posibila infectare si raspandire a virusului, vedeti vreo raspundere morala sau legala? Ca am niste persoane care vor sa plateasca neaparat la casier, ca li se pare totul o gluma ce tot vedem la televizor la stiri.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
Bloc Expert, Administrator imobile
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a vazut ca nu este gluma inca de cand a anuntat China noul coronavirus.
Daca nu era ceva grav China tinea sub tacere...

Am vazut ca inca exista persoane care ignora pericolul.

Plata la casierie este insa inevitabila.
Sunt oameni in varsta care nu au cont bancar si sa mearga la banca sa achite la.casierie ar fi expusi la un risc mai mare decat la asociatie.

Ideea este ca plata direct la asociatie are un risc mai redus chiar pentru cei din bloc deoarece riscul de infectare este mai redus decat daca merg aiurea oamenii pe strada se infecteaza cu virusul si apoi va transmite in bloc.

Daca sunt persoane care au venit din strainatate se descurca ei sa plateasca si vis a vis de acestia si recomandarea mea ar fi ca plata sa fie facuta prin banca.
Asociatia ii poate si scuti timp.de 30 de zile de la plata fara penalitati daca nu reusesc prin banca.

Oricum, geamul.de protectie este mai mult decat necesar.

Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Izolarea bătrânilor, zădărnicită prin efectuarea de plăți la casieria asociației tomasso tomasso Naftali Bennett, ministrul Apărării din Israel, a publicat o înregistrare video în care oferă cel mai important sfat pentru evitarea deceselor provocate ... (vezi toată discuția)