avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolarea bătrânilor, zădărnicită prin efectuarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolarea bătrânilor, zădărnicită prin efectuarea de plăți la casieria asociației

Naftali Bennett, ministrul Apărării din Israel, a publicat o înregistrare video în care oferă cel mai important sfat pentru evitarea deceselor provocate de noul coronavirus: izolarea totală a bătrânilor. Oficial israelian susţine că epidemia va lua sfârşit abia după ce 60-70% din populaţie va fi luat virusul, deşi cei mai mulţi nici nu vor şti că l-au avut.

"Cel mai important lucru, mai important decât distanţarea socială, mai important decât testarea, mai important decât orice este să separăm oamenii bătrâni de cei mai tineri. Cea mai letală combinaţie este când bunica îşi îmbrăţişează nepotul. De ce? Pentru că coronavirus este un virus unic, în sensul că este cu mult mai letal pentru oamenii bătrâni faţă de oamenii tineri. În ţările în care au murit mulţi oameni (din cauza COVID-19, n.r.), procentul victimelor sub 30 sau sub 20 de ani este de 0% sau 0,1%. În cazul oamenilor peste 70 sau peste 80 de ani, unul din cinci, respectiv unul din şapte dintre cei care au luat virusul au murit. Ce trebuie să facem în următoarea perioadă este să avem grijă de bunica şi de bunicul, dar de la distanţă, pe Whatsapp, Skaype. Duceţi-le mâncare, curăţaţi cutiile înainte, nu intraţi în casele lor, nu îi îmbrăţişaţi, pentru că îi expuneţi riscului.
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:18, 14 Mai 2020
Exista modalitati alternative. Dar mentalitatile se schimba greu, mai ales la varste mai inaintate. Este mai usor sa spui "nu pot" sau "nu stiu" decat sa cauti solutii si sa te adaptezi.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista si varianta sa mearga administratorul la usa si sa ia banii de la batrani.
Se pot pune banii la usa afara, batranul inchide usa, apoi administratorul lasa chitanta fara sa aiba contact direct.
Se discuta anterior la telefon.

Variante rationale exista dar trebuie sa existe si disponibilitate.

Eu folosesc aceasta modalitate de dinainte de a anunta autoritatile pe post folosirea acestei modalitati.
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
noi am gasit urmatoarea metoda - locatarul baga banii intr-un plic, scrie numarul apartamentului, telefonul si suma de bani. Apoi, acesti banii se numara ulterior si daca e vreo problema se da un telefon ! Simplu !
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2020
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Dr.Virgil Dan Amza a scris:

Noi am găsit următoarea metoda - locatarul bagă banii într-un plic, scrie numărul apartamentului, telefonul și suma de bani. Apoi, acești bani se numără ulterior și dacă e vreo problemă, se dă un telefon ! Simplu !

Văd că sunteți disperați să adunați bani en-gros de la proprietari (cu prețul sănătății)., cu toate că s-au interzis contactele publice.
În loc să evitați orice contacte sau să nu-i scoateți din imobile pe proprietari, vă gândiți tot la acumularea de bani cu orice preț, în detrimentul sănătății proprietarilor.
Opriți total activitatea pentru 1-3 luni, altfel vă veți alege cu amenzi.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema.este ca trebuie platite utilitatile.
Doar guvernul poate sista plata temporara dar chiar nu se poate face asa ceva.

Ar.fi un dezastru sa ramana blocurile fara apa deoarece daca nimeni nu mai achita nimic cad furnizarile de utilitati ceea ce ar reprezenta un dezastru total.

Chestia cu plicul nu stiu cat ajuta pt ca tot se pune mana pe bani.Am gandit si eu aceasta varianta.
Ar.fi o varianta buna doar in ideea ca se pot numara toti banii o singura data ca sa nu se spele de zeci de ori pe maini administratorul.
Sa ne anuntati daca este viabila varianta cu plicul.

Nu stiu insa cati mai au plicuri in casa in acest moment...
Si sa iasa oamenii ca sa cumpere plicuri ar fi contraindicat.

Alte discuții în legătură

Stop activitate casierie la asociatiile de proprietari ? tomasso tomasso In contextul modificarilor legii penale privind conduita sociala responsabila in prevenirea si raspandirea coronavirusului (COVID-19) se are in vedere ... (vezi toată discuția)
Ma tem ca fara carantinarea tuturor celor care vin din străinătate vom depăși italia în scurt timp CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Eu personal nu vad alta varianta viabilă pentru a tine lucrurile sub control. Dacă unul singur venit din străinătate un alt om si acel om infecteaza ... (vezi toată discuția)