avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cat timp se poate amana plata intretinerii ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cat timp se poate amana plata intretinerii ?

Pana in prezent sunt la zi cu plata intretinerii in blocul in care locuiesc.
Deoarece Casieria blocului va fi deschisa o singura ora in ziua de 14 aprilie 2020,deci va fi lume multa,aglomeratie(posibila contaminare cu Covid 19 ),in subsolul cladirii,va rog sa-mi spuneti cat timp pot amana plata fara penaliari .Prcizez ca nu am intarziat niciodata pe parcursul celor 10 ani de cand locuiesc in acest bloc.
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 12:39, 5 Aprilie 2020
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti posibilitatea de a "delega"un vecin sa faca platile pentru mai multi proprietari sau puteti achita prin contul asociatiei. Va informati daca au aceasta posibilitate. In mod normal, DA.
Cu privire la intrebarea dvs., se pare ca ordonanta cu privire la aceste chestiuni, au fost trimise la presidentie spre semnare. Am auzit ca este vorba de o amanare de 3 luni, insa eu sunt destul de sceptic cu privire la rezolvarea acestei chestiuni - cu toate ca, practic si furnizorilor li se vor aplica aceleasi masuri.
Noi la asociatie, vom avea o sedinta de comitet, poate pana atunci o sa apara si clarificarea in M.Of. - voi propune sistarea pentru aceasta perioada a calcularii penalizarilor.
Succes!
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Varianta cu un vecin care să adune banii duce la riscul de.contaminare ă vecinului.
Este exclusă această variantă.

Asociațiile ar trebui să aibă un geam de protecție si sa primească banii.
Eu as recomanda ca usa sa fie adaptată în asa fel si sa se faca gen ghișeu, pentru a nu se intra in camera.
Chestia cu programul de o oră va genera însă aglomerație.

Ar trebui afisat la avizier o recomandare cu perioada de plata pentru fiecare etaj.
Locatarii sa poarte toti masti de protectie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legiuitorul a dispus termen concret de plata obligatii lunare de intretinere
Pentru a nu va inregistra cu debite aveti varianta fie sa achitati intretinerea in contul asociatiei de proprietari fie sa rugati vecinii sa va achite contributia lunara la intretinere
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Forma împrumutului, a creditarii, daca oamenii au încredere în ei, poate fi o varianta buna pentru ca nu va exista contact între vecini.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
La noi administratorul a pus un afis cu numarul lui de telefon si alte indicatii privind plata. Lista de intretinere e la zi. In afis se specifica sa luam legatura cu el la telefonul afisat pe lista. Am sunat si mi-a spus ca va veni intr-o zi sa incaseze ( el este administrator la mai multe asociatii ) si ca ne va comunica in ce zi vine, iar noi sa avem banii potriviti, pentru ca nu va da rest. Ieri la fiecare usa s-a pus un bilet de presedinte cum ca administratorul va veni marti intre orele 16-18 ( asa avea si program martea ) si va incasa intretinerea. Deci...in concluzie...daca va organizati se poate face incasarea intretinerii si in aceasta perioada...mai rar, ce-i drept, dar...se poate. Eventual va voi da detalii cum a decurs plata marti, pe 7.04.2020..

Alte discuții în legătură

Ce pot face in situatia cand sunt trecut abuziv cu mai multe persoane la intretinere? deea_222 deea_222 buna ziua,as vrea sa stiu ce pot face in situatia in care am fost trecut cu mai multe pers la intretinere..........eu locuiesc singura si din 3 in 3 luni ma ... (vezi toată discuția)
Probleme administrator bloc. iclaudiaisabela iclaudiaisabela Detin un apartament (unde momentan nu sta nimeni dar voi sta de la vara eu cu sotul) intr-un bloc tip vila de 12 apartament (6 pe scara). In celelalte ... (vezi toată discuția)
Chirias persecutat de administrator cristiursea cristiursea Bună ziua, De aproape 2 ani locuiesc în chirie. Până de curând nu am avut niciun fel de probleme cu Asociația de Proprietari, însă de vreo trei ... (vezi toată discuția)