avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme administrator bloc.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme administrator bloc.

Detin un apartament (unde momentan nu sta nimeni dar voi sta de la vara eu cu sotul) intr-un bloc tip vila de 12 apartament (6 pe scara). In celelalte apartamente stau doar pensionare peste 75 ani (care sunt toata ziua acasa).

Problema este legata de ziua si ora platii intretinerii precum si de listele care ar trebuii afisate.

Exista 2 variante: ori nu afiseaza deloc foile si se prezinta intre data de 10 si 15 cand vrea el pe la pranz sa stranga banii sau le afizeaza in aceasta perioada dar nu specifica ziua si ora cand strange banii (poate sa vina peste cateva ore, sau a doua zi, sau cand are timp dansul). Luna trecuta le-a afisat dimineata, la pranz a strans banii si a luat si foile.

Eu i-am explicat ca daca nu anunta din timp nu o sa putem sa platim si ca la pranz noi suntem la servciu dar nu il intereseaza.
Pana acum am lasat banii pe la vecine, dar fiind in varsta le e frica sa nu se incurce in bani.

Ce putem face? Exista vreo lege in acest sens?

Deasemenea mai am o intrebare legata de renovare. Vrem sa ne apucam sa renovam acest apartament. O sa punem apometre (unii au in bloc, altii nu) dar pana ajungem sa le punem care ar fi cota din comun care va trebuii sa o platim pe perioda renovarilor? Si ce utilitati mai platim si in ce procent (in cazul in care doar se va renova, fara a locuii nimeni).


Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
iclaudiaisabela, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:02, 14 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
1-Conform norme in vigaore listele de plata contin precizata informatia data afisarii si data scadenta,pana la care pot fi achitate obligatiile individuale lunare
Contactati reprezenatul legal al asociatieid e proprietari=presedintele de asociatie care detine obligatia sa dispuna program de incasare cote lunare de intretinere in program accesibil tuturor proprietarilor
In eventualitatea in care presedintele nu intelege sa asigure program de incasare cote lunare de intretinere solicitati comunicarea contului asociatiei de proprietari,pentru a putea in termen sa expediati suma prin mandat postal
2-Chiar daca nu locuiti dar imobilul se va afla in executarea de renovare,se impune sa introduceti la plata o persoana
Chiar daca apartamnetul nu este locuit.lunar va revin la plata cote parti comune,salarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am cumpărat un apartament. la momentul cumpărării ... Marius Baietan Marius Baietan Buna ziua. Am cumpărat un apartament. La momentul cumpărării am avut adeverința de la Asociatia de proprietari ca fiind liber de sarcini (fără datorii). ... (vezi toată discuția)
Vecin plecat Strujac Elena Strujac Elena Locuiesc la parterul unui bloc si de ceva vreme peretele din hol se tot uda si din ce in ce mai mult.La etajul 2 avem un vecin care s-a mutat la casa dar este ... (vezi toată discuția)
Cota parte la listele de intretinere condominiu FLORINA1979 FLORINA1979 Buna ziua, listele noastre de intretinere sunt generate cu softul BlockManager. Vechiul administrator , a scos coloana de cota parte si face calculul la nr de ... (vezi toată discuția)