avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Daca angajatul unui IFN ce opereaza sub umbrela unei ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Daca angajatul unui IFN ce opereaza sub umbrela unei banci iti fura datele pentru a contracta credite cu buletinul in numele tau, exista vreo implicatie juridica pentru respectiva banca?

Daca angajatul unui IFN ce lucreaza sub umbrela unei banci iti fura datele pentru a contracta credite cu buletinul in numele tau, exista vreo implicatie juridica pentru respectiva banca?
Cel mai recent răspuns: Magdalena Tătaru , Avocat 23:51, 20 Martie 2020
Poate interveni răspunderea comitentului pentru fapta prepusului în condițiile codului civil. (1373 C.cIV)
Mai explicit, în cazul prejudiciilor cuantificabile în bani banca va putea fi obligată la despăgubiri pentru faptele păgubitoare ale angajatului, aceasta din urmă având însă drept de regres, adică va putea recupera de la angajat suma la care a fost obligată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea unei firma cu activitate suspendata Mary136 Mary136 Buna ziua, Avem urmatoarea speta: Un sofer de camion a facut un accident minor (soldat doar cu daune materiale) in Germania in 2016. Se pare ca firma nu ... (vezi toată discuția)
Situatie la frizerie ContSters377028 ContSters377028 Daca eu sunt patronul unei firme care lucreaza cu clienti destul de mult, si cand vine un client la un angajat de-al meu, angajatul meu ii rupe o mana ... (vezi toată discuția)
Eveniment rutier machis machis În timpul unei curse cu călători un conducător de autobuz frânează brusc şi o persoană care se afla pe scaun , cade în interiorul salonului şi se ... (vezi toată discuția)