avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie boala gr 3
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie boala gr 3

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca pensia de boala gr 3 se calculeaza in functie de vechime si venitul lunar sau este o indemnizatie fixa? Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2020
danabi, utilizator
Cel mai recent răspuns: danabi , utilizator 17:10, 16 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se calculeaza in functie de stagiul de cotizare, dar poate fi pusa in plata si ca indemnizatie minima pentru pensionari in suma de 704 lei in cazul cand pe cotributie(stagiu) este mai mica decat aceasta suma.
Va multumesc! Cotizarea este de 33 ani. Inseamna ca indemnizatia va fi mai mare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2020
danabi, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
In acest caz nu poate fi vorba despre indemnizatia minima pentru pensionari.
Va multumesc pt raspunsuri! Multa sanatate!
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2020
danabi, utilizator
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca cererile de acordare a pensiei de invaliditate (pe care le descarcam de pe internet) sunt de actualitate. Am vazut ca se cere si carnetul de asigurari sociale. Ce carnet? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
danabi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie sociala pt persoana cu handicap Maria birloiu Maria birloiu Daca o persoana are indemnizatie de handicap 375 lei lunar si nu a lucrat niciodata, poate primi indemnizatie sociala de 704 lei? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata - caz de dizabilitate - handicap preexistent tarabuzan tarabuzan Bun gasit. Sunt nascut in decembrie 1976, angajat din mai 2006, fara intreruperi, cu salariu minim pe economie. Am o dizabilitate – grad 2, accentuat, din ... (vezi toată discuția)
Perioada in care am beneficiat de pensie de invaliditate se valorifica la stabilirea pensiei pentru limita de varsta? crispetra07 crispetra07 Daca esti pensionat medical ,fiind bolnav,in aceasta perioada pana la pensia de drept vechimea iti merge sau stagneaza si ramai doar cu cat ai avut inainte de ... (vezi toată discuția)