avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Șomaj si indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Șomaj si indemnizație creștere copil

Bună ziua. Am o întrebare sunt însărcinată în 5luni. Urmează sa fiu data în șomaj în luna aprilie. As vrea sa știu dacă din șomaj se poate intra în prenatal pentru creșterea copil și cum se calculează. Data nașteri find 25iulie2020. După 6ani de munca.
Cel mai recent răspuns: M1993 , utilizator 18:23, 22 Martie 2020
Din șomaj se poate intra în prenatal ,postnatal si apoi in CCC.

Cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.

Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m., 1250 lei), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.
Și dacă contractul de munca se va suspenda
Suspenda in ce sens?
Îl suspenda pentru a ma da în șomaj, nu este șomaj tehnic
Spunea ca șeful ca pentru depunerea dosarului de somaj o sa îmi dea adeverință pentru încetarea contractului de munca, de acea ma gândesc ca dacă o sa se suspende. Nu o sa mai beneficiez de prenatal.

M1993 a scris:

Pentru a ma da în șomaj.

Cornel Vasile a scris:

Suspenda in ce sens?



Alte discuții în legătură

Gravida angajată pe perioada determinata gabri_3la@yahoo.com gabri_3la@yahoo.com Va rog sa ma ajutați...sunt însărcinată, ar trebui sa nasc in Aprilie 2019, dar contractul îmi expira pe 30.11.2018. Cum e cel mai bine sa procedez? Sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de ma (pa)ternitate. DanMarinoiu DanMarinoiu Ce spune legea despre indemnizația de concediu de maternitate. Dacă sotul doreste sa stea acasa cu copilul alocația primesc amândoi sau doar unul. ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal din somaj Alexandraelena32 Alexandraelena32 Buna ziua.eu sunt in somaj din luna ianuarie.La sfarsitul lui ianuarie am rămas insarcinata.o sa pot intra in concediu de crestere din somaj?si daca se cat va ... (vezi toată discuția)