avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Șomaj si indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Șomaj si indemnizație creștere copil

Bună ziua. Am o întrebare sunt însărcinată în 5luni. Urmează sa fiu data în șomaj în luna aprilie. As vrea sa știu dacă din șomaj se poate intra în prenatal pentru creșterea copil și cum se calculează. Data nașteri find 25iulie2020. După 6ani de munca.
Cel mai recent răspuns: M1993 , utilizator 18:23, 22 Martie 2020
In acest caz , nu este vorba despre suspendare ci despre incetarea c.i.m.
Și în acest cazi voi mai putea beneficia de prenatal creștere copil

Cornel Vasile a scris:

In acest caz , nu este vorba despre suspendare ci despre incetarea c.i.m.

Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe perioada concediului de maternitate si a CCC, plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea fiecaruia dintre aceste concedii.
Am înțeles mulțumesc pentru sfat

Cornel Vasile a scris:

Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe perioada concediului de maternitate si a CCC, plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea fiecaruia dintre aceste concedii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida angajată pe perioada determinata gabri_3la@yahoo.com gabri_3la@yahoo.com Va rog sa ma ajutați...sunt însărcinată, ar trebui sa nasc in Aprilie 2019, dar contractul îmi expira pe 30.11.2018. Cum e cel mai bine sa procedez? Sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de ma (pa)ternitate. DanMarinoiu DanMarinoiu Ce spune legea despre indemnizația de concediu de maternitate. Dacă sotul doreste sa stea acasa cu copilul alocația primesc amândoi sau doar unul. ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal din somaj Alexandraelena32 Alexandraelena32 Buna ziua.eu sunt in somaj din luna ianuarie.La sfarsitul lui ianuarie am rămas insarcinata.o sa pot intra in concediu de crestere din somaj?si daca se cat va ... (vezi toată discuția)