avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă beneficiez de stimulentul de inserție pot fi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă beneficiez de stimulentul de inserție pot fi concediata?

Buna seara!Beneficiez de stimulentul de inserție si unde lucrez mi-a zis ca îmi va desface contractul de muncă deoarece le-am spus că am probleme cu coloana si mi-a zis ca daca nu pot lucra o sa îmi desfacă contractul de muncă,Am rugat-o pe doamna de la resurse umane sa ma puna in alta parte unde sa nu ridic greutăți, dar nu m-a băgat în seamă si mi-a zis ca sunt tânără si pot!poate sa ma dea afară?pot să fac o plângere la itm?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 22 Martie 2020
Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție ,cu exceptia concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.

ITM-ul nu are competenta in anularea unor astfel de decizii .... Potrivit Decretului nr.195/2020, pe durata stării de urgență are loc suspendarea efectuării controalelor la angajatori de către inspectoratele teritoriale de muncă, cu excepția controalelor dispuse de către ministrul muncii și protecției sociale, a celor dispuse de Inspecția Muncii pentru punerea în aplicare a hotărârilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, a celor necesare pentru a da curs sesizărilor prin care se reclamă săvârșirea unor fapte cu un grad ridicat de pericol social și pentru cercetarea accidentelor de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face in cazul unui abuz din partea angajatorului Elena6091 Elena6091 Buna ziua ..sa va explic despre ce este vorba in speranta ca imi veti putea da un sfat in ce pot face si cui sa ma adresez pt a rezolva aceasta problema ... (vezi toată discuția)
Contract de munca RADU707 RADU707 Buna ziua, vineri angajatorul ne-a refacut TOATE contractele de la 8 ore 2 ore spunandu-ne ca nu primim salariile pe martie daca nu semnam. Ieri ne-a anunta ca ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu Cristache Cerasela Cristache Cerasela Buna seara,numele meu este Cristache Cerasela,am si eu o intrebare...am lucrat aproape 1 an la un magazin de cosmetice in mall ,in luna ianuarie mi-am dat ... (vezi toată discuția)