avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intrebare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intrebare

De- la data inregistrari calcul nou dupa garad 2 de munca,.Casa de pensii este obligatorie sau este o lege ca inapoi din data inregisrari 3 ani sa fie achitate tot suma recalculate cu folosirea grad 2., cu suma stabilite dupa recalculare.,Este 25 ani dar celputin 3 ani inapoi dupa inregistrare,Se pot da/?.,Unele surse neoficiale chiar din incinta Casa de pensii spun ca DA,.,.,Tare frumos cer sa dati raspuns,.,,Deja inante multumesc foarte frumos daca cineva ajte.,
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:40, 22 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu la ce va referiti.
Nu am inteles bine mesajul.
Daca va este de folos eu va dau doar atat:::
Legea 263/2010:
Art.107
(1) În situația în care, ulterior stabilirii și/sau plății drepturilor de pensie, se constată diferențe între sumele stabilite și/sau plătite și cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.

(2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) și (1^1) se acordă sau se recuperează, după caz, în cadrul termenului general de prescripție, calculat de la data constatării diferențelor.

Termenul general de prescriptie este de 3 ani.
Asadar:
Daca aveti de primit restante, le puteti primi doar pentru 3 ani din urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, în cât timp se prescrie o datorie la casa de pensii? ... Iulia r. Iulia r. Bună ziua, în cât timp se prescrie o datorie la Casa de Pensii? Menționez ca este vorba despre plata unei pensii de boală timp de 1 an, când am fost și ... (vezi toată discuția)
Plata pensieie recalculate, retroactiv Caringri Caringri Tatal mei a iesit la pensie in 2016 august, in 2020 ianuarie, in urma unei cereri, i s-a recalculat pensia, aceasta crescand semnificativ. Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Recalcul pensie LINTEANU LINTEANU As dori sa aflu daca s-au constat dif intre pensia primita si cea recalculata se mai pot recupera banii.Eu am fost frustrat din 2005 cu o diferenta f. mare mai ... (vezi toată discuția)