avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic pentru o mamica angajata a carui sot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic pentru o mamica angajata a carui sot lucreaza in strainatate

Buna seara,
Cumnata mea lucreaza la o patiserie si din cauza masurilor de urgenta luate in ultimul timp, ar trebui sa intre in somaj tehnic. Are doi copii, iar sotul lucreaza in Marea Britanie si am inteles ca are nevoie de o declaratie de la el, doar ca nu stiu ce anume ar trebui sa contina acea declaratie. Banuiesc ca e ok sa o trimita prin fax. Ma puteti ajuta va rog cu un model de declaratie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:05, 23 Martie 2020
Bună ziua,

Dacă intră în șomaj tehnic nu are nevoie de acea declarație.

Dacă vrea să beneficieze de zilele libere acordate părinților pentru supravegherea copiilor în situația închiderii temporare a unităților de învățământ (Legea 19/2000), acesta este modelul:

Declarație pe propria răspundere

Subsemnatul/Subsemnata .............., cu domiciliul în ........... (adresa completă),
posesor/posesoare a actului de identitate .......... (seria, numărul), CNP ........., în calitate de părinte/tutore al minorului .......... (numele complet), declar pe propria răspundere că, în calitate de salariat, nu am cerut la locul de muncă zile libere pentru supravegherea copilului în vârstă de până la 12 ani înscris în cadrul unei unități de învățământ, în baza Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, în toată perioada în
care autoritățile competente au decis închiderea temporară a unităților de învățământ, printre care și cea unde este înscris minorul ....... (nume complet). Pentru informații suplimentare, pot fi contactat/ă la numărul de telefon .........

Îmi asum conținutul acestei declarații și, prin semnătura mea, iau la cunoștință de prevederile legale privind falsul în declarații stabilite prin articolul 326 din Codul penal în vigoare.

Și da, se poate completa și trimite prin fax. Sau foto și printată după aceea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere în continuare ? lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. De pe data de 18 martie până pe 16 aprilie sunt in zile libere pentru copil (suspendare cursuri) 75%. După care inca doar 4 zile șomaj tehnic. ... (vezi toată discuția)
Legea 19/2020 părinții beneficiază și pe perioada vacantei de vara Aryela Aryela S a aprobat legea 19/2020 ca părinții sa pot sta acasă cu copii și pe perioada vacantei de vara, pana în septembrie când se începe anul școlar ... (vezi toată discuția)
Documente recuperare indemnizatie concediu parinti Diana_B Diana_B Buna ziua, Unde se pot gasi modelele de documente ce trebuie depuse pentru recuperarea indemnizatiei platite angajatilor care au stat acasa cu copii? ... (vezi toată discuția)