avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj tehnic si pensie în condițiile actuale
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj tehnic si pensie în condițiile actuale

Buna ziua,

Un angajat care abia a primit pentru o lună pensia cuvenită(decizia de pensionare nu a primit-o momentan) si lucreaza in acelasi timp la o societate comercială poate intra in somaj tehnic?
Mentionez ca nu poate lucra de acasa prin telemunca deoarece este încadrat ca si fochist.
Va rog sa imi spuneti baza legală, daca aceasta exista.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 24 Martie 2020
Da, poate intra in somaj tehnic.
Va rog frumos, daca se poate, sa imi comunicativ și baza legală.
Va multumesc frumos!
Art.52 alin.1 lit.c C.mun.
Buna ziua,

Revin cu o rugăminte.
Angajatul mai sus menționat (proaspăt pensionar) lucreaza la o societate comerciala de stat ( un S.A., cu capital 100% de stat). În aceste condiții, societatea are nevoie de certificat de situație de urgență pentru a-l putea da în șomaj tehnic? Ma refer la șomajul tehnic platit de stat. Precizez ca funcția deținută implica deplasarea de acasa, nu poate face telemunca.

Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
lylyanac, utilizator
Societatea nu are nevoie de certificat de situație de urgență pentru a-l putea da în șomaj tehnic, ci pentru a primi decontarea de la AJOFM.

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic veronicam veronicam 1.ce documente trebuie sa intocmeasca angajatorul pentru angajat, in vederea obtinerii somajului tehnic. 2.exista posibilitatea acordarii somajului tehnic ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza legea 19/2020 gabrielle_24 gabrielle_24 Bună ziua, Ma aflu in urmatoarea situație: am inaintat ieri catre angajator cererea de acordare a zilelor libere pentru parinti, conform legii nr.19/2020 ... (vezi toată discuția)
Șomaj tehnic Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Știu ca in momentul de fata subiectul “șomaj tehnic” este cel mai căutat ... dar vreau doar sa ma lămuresc și sa știu sa dau ... (vezi toată discuția)