avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Șomaj
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Șomaj

Bună ziua!
Am fost angajată cu carte de muncă la un magazin de suveniruri,într-un complex comercial.
Din 16.03.2020,s- a redus programul din cauza coronavirus,iar din 19.03.2020 s-a închis complet magazinul,cu specificația că o să intrăm în șomaj tehnic,conform celor spuse de autorități.
Azi,23.03.2020,,am fost anunțată că de fapt o să fiu în șomaj normal,nu tehnic.
Nu am nici o sursă de venit nici rezerve.
Cum e posibil și dacă e legal acest lucru,să fiu dată urgent,fără nici un preaviz,în șomaj?
Ce îmi rămâne de făcut?
Nu mă omoară coronavirus dar mă omoară situația critică.
Cât e de legal ce a făcut patronul și ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 10 Aprilie 2020
Somajul normal inseamna ca v-au concediat din motive neimputabile dvs.

Neacordarea preavizului este motiv de nulitate absoluta a deciziei de concediere.

Ati primit decizia de incetare a c.i.m. ?
Nu am primit nici un document oficial și nici nu am semnat nimic

Ce ar trebui să fac?
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Solicitati in scris angajatorului sa va comunice decizia de incetare a c.i.m.

Cornel Vasile a scris:

Solicitati in scris angajatorului sa va comunice decizia de incetare a c.i.m.

M- au anunțat telefonic că urmează să primesc decizia.
Depuneti /trimiteti prin posta cu confirmarea de primire si solicitarea scrisa ... este mult mai bine.

Alte discuții în legătură

Imputernicire ridicare salariu rrobert rrobert Imputernicirea scrisă pe care o dau sotului meu pentru a-mi ridica drepturile salariale trebuie autentificata la notariat sau este suficient sa fie semnata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - venituri din uk si romania Victor Neghiuc Victor Neghiuc Buna ziua, Sotia mea a lucrat in UK angajata fiind pe o perioada de 4 ani, iar in ultimele 3 luni in Romania. Mentionez ca ea este insarcinata in luna 9-a ... (vezi toată discuția)