avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PERSOANA CU HANDICAP
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PERSOANA CU HANDICAP

CARE SUNT IMDEMIZATIILE DE CARE TRBUIE SA BENEFICIEZE O PERSOANA CU HANDICAP GRAV?
Cel mai recent răspuns: TITI1 , utilizator 18:42, 5 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele adulte cu handicap GRAV beneficiaza de:
-indemnizatie lunara, indiferent de venituri in cuantum de 350 lei;
-buget personal complementar lunar, indiferent de venituri in cuantum de 150 lei ;
-indemnizatie de insotitor in cuantum de 1.346 lei sau asistent personal.
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
Carp Mircea, utilizator
multumesc din suflet
Bună seara. Am o bunica cu handicap mental ( dementa senila) fără însoțitor, însă de o luna a făcut și o paralizie pe o jumătate din corp ( nu se poate deplasa, manca, e cu pampers) Nu am putut sa i trec pensia pe card căci nici o banca nu vrea sa i facă. Postarita nu o aduce acasă, la posta nu mi o da mie, notarul nu mi face împuternicire, pensia se întoarce la casa de pensii. Ce pot face?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
TITI1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie gradul || nina28 nina28 Pentru gradul doi , 18 ani de cotizat cat primesc pensie ? (vezi toată discuția)
Intrebare pensie de handicap Nilmarcu Nilmarcu - Ca pensionar gradul ll pot beneficia de o pensie de handicap ? Ce grad de handicap ? Cati bani pot lua in plus cu aceasta pensie suplimentara ? (vezi toată discuția)
Drepturile persoanei cu handicap vizual grav eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu in legatura cu drepturile unei persoane cu handicap grav vis-a-vis de Legea nr. 448/2006. Legea nr. 448/2006 prevede ca: Art. 42. - ... (vezi toată discuția)