avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Concediu medical gravida- pandemie COVID
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Concediu medical gravida- pandemie COVID

Buna seara. Lucrez intr-un depozit care comercializeaza diverse, nicidecum produse alimentare. Zilnic vin in medie 100 de clienti, intr-o incapere mica ,aglomerata. Mentionez ca sunt gravida in 4 luni. pot beneficia de concediu medical , macar pe perioada aceasta critica?
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
elenasergiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: elenasergiu , utilizator 08:36, 24 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In conditiile legii, puteti beneficia de concediu medical.

Pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate, o persoana trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
a) să îndeplinească stagiul minim de cotizare prevăzut de prezenta ordonanță de urgență;
b) să prezinte adeverința de la plătitorul de indemnizații din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12 luni, cu excepția urgențelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A;
Va multumesc din suflet pentru raspuns!!! Puteți specifica numărul legii? Și ce cod va fi menționat in concediul medical?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical AlinaMaxim AlinaMaxim Am si eu o intrebare referitorla ordonanta 36/14/04/2010la art.3.1\" Pentru a beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate,persoanele ... (vezi toată discuția)
Concediu medical din prima luna de angajare GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna dimineata! Am fost 2 ani in CCC apoi am stat 33 de zile in fara plata si apoi am inceput iar serviciul. Am beneficiat din prima zi de intoarcere la ... (vezi toată discuția)
Concediul medical anonimusaleator anonimusaleator de fiecare data cand este necesar un concediu medical din probleme de sanatate este necesar sa aduci adeverinta medicului de familie de la locul de munca? (vezi toată discuția)